Connect with us

technokrata

Tűz a rókalyukban : Firefox mobil a Telenornál

Kütyük

Tűz a rókalyukban : Firefox mobil a Telenornál

Új szereplővel bővül a Teleenor okostelefon kínálata.

Hazánkban elsőként a Telenor által, 2013 márciusában rendezett Okostelefon Akadémián találkozhatott a nagyközönség az új platformmal. Az új szemléletben született, web (HTML5) alapú operációs rendszer eddig nem látott lehetőségeket kínál mind a fejlesztők, mind a felhasználók számára. Az egyszerű kezelhetőség és fejlesztő-barát környezet mellett a Firefox OS alacsony hardware-igénye (alacsony rendszererőforrás-igénye) lehetővé teszi, hogy kedvezőbb árfekvésű készülékeken is magas szintű felhasználói élményt nyújtson. A Firefox OS sajátossága az adaptív app keresés, amely segít a felhasználók számára leginkább releváns applikációk megtalálásában – a merőben új keresési koncepcióval november 27-én a Telenor Okostelefon Akadémián is megismerkedhetnek az érdeklődők.  Az új platform immáron magyar nyelven is elérhetővé vált, így a Telenor Magyarország is megkezdhette a Firefox OS okostelefonok forgalmazását.

Alcatel One Touch Fire

„A Telenornál a nyílt innovációban hiszünk, amit a Firefox OS szellemisége is képvisel. Aktivitásainkkal Magyarországon elsőként álltunk az új platform mögé. Felismertük a benne rejlő lehetőségeket, amelyekkel akár belépő szintű okostelefonos ügyfeleink gondtalanul élvezhetik az okostelefonok felfedezésének szabadságát. A fejlesztői közösség mozgósításával új, magas színvonalú, hazai tartalmak létrehozását segítettük elő, amelyekkel a nagyközönség számára is vonzóbbá tehettük a mostantól kereskedelmi forgalomban is elérhető új operációs rendszert.”– mondta el Takács Zoltán, a Telenor digitális szolgáltatásokért felelős vezérigazgató-helyettese.

A Telenor korábban  pályázatot hirdetett Firefox OS platformon futó applikációk fejlesztésére, melyre rendkívül izgalmas és változatos munkák érkeztek. Díjat érdemelt a Check-in fox közösségi applikáció, a Budapesti menetrend, OwlCalc multi-funkciós kalkulátor, DinoPlayer médialejátszó és az üres pillanatok kitöltésére tökéletes SlidingPuzzle alkalmazás. Ezek mellett a legszínesebb témákban érkeztek applikációk: Csillagtérkép, Hírolvasó, Zászló-totó, Névnaptár, Elsősegély lépésről-lépésre, Pálinkafőző app, Étteremkereső, After-effects képszerkesztő, Ország-konnektor típus határozó, Bibliai idézetek, Stopper és időzítő, AntPaint rajzoló app, Cardy jegyzet tapp, Memória játék és nem maradhatott el a „Trafik vadász” app sem. A pályázatra érkezett appok elérhetőek a Firefox Marketplace Telenor válogatásában!

Az Alcatel One Touch Fire az első Firefox OS készülék, amely a Telenor kínálatában elérhető: http://www.telenor.hu/mobiltelefon/alcatel/one-touch-fire. Az új készülék és a Firefox platform egyaránt kipróbálható november 27-én a Telenor Okostelefon Akadémia rendezvényén a VAM Design Centerben, ahol a Mozilla Magyar Közösség felé is feltehetik kérdéseiket az érdeklődők.
A Telenor Firefox OS oldala: www.telenor.hu/firefoxSzólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin