Connect with us

Hirdetés

technokrata

Mozilla Firefox OS-alapú okostelefon a Telekomtól

Kütyük

Mozilla Firefox OS-alapú okostelefon a Telekomtól

A Telekom bejelentette, hogy november elejétől Magyarországon is megkezdi a Mozilla Firefox operációs rendszerével működő okostelefon értékesítését.

Az új Alcatel One Touch Fire készülék, a hazai szolgáltatók közül elsőként a Telekom kínálatában érhető el.

A Firefox OS-alapú okostelefonok az első olyan eszközök, amelyek teljes mértékben webes technológiákkal működnek. A világszerte több százmillió ember által használt internetes böngészőnél, a Firefoxnál megszokott biztonságot, adatvédelmet, testreszabhatóságot és egyszerű kezelhetőséget kínálja most a Firefox OS okostelefonokra is. A rókás böngésző logójából már jól ismert narancs színben elérhető Alcatel One Touch Fire mobiltelefon felhasználói felülete esztétikus, letisztult, könnyen és magától értetődően kezelhető. A kényelmes böngészés és keresés élményét nyújtó okostelefonban természetesen kamera is található, hogy a felhasználók minden fontos pillanatot megörökíthessenek, akár videóval is. Az elkészült fotók, videók vagy akár a zenék és dokumentumok tárolásáról a 160MB memória gondoskodik, amely Micro SD kártyával 32 GB-ig tovább bővíthető.

A Telekom kínálatában megjelent Firefox OS „ravasztelefonok” dinamikus funkcióikkal szó szerint alkalmazkodnak a felhasználó pillanatnyi igényeihez. Ha például a felhasználó rákeres kedvenc zenei előadójára, a telefon kijelzője látványosan módosul a keresés témájának megfelelően, például, megjelenik azoknak az alkalmazásoknak a listája, amelyekben megvásárolhatja, vagy azonnal meghallgathatja a keresett előadó számait, jegyet vásárolhat koncertjére. Az alkalmazások egyszeri kipróbálásra is futtathatók, vagy végleg letölthetők a készülékre. Így a felhasználó dönt, milyen tartalmat hogyan, és mikor kíván elérni. A Firefox OS emellett mindazt nyújtja, ami egy okostelefontól megszokott – telefonálást, üzenetküldést, e-mailt, beépített kamerát –, illetve amit a felhasználók ezen felül használni szoktak: beépített Facebook- és Twitter-támogatást; helyfüggő szolgáltatásokat, mint a Nokia HERE Maps, amely a helyi forgalmat és tömegközlekedési lehetőségeket is mutatja; a közkedvelt Firefox böngészőt; a Firefox Marketplace alkalmazásboltot és még sok más lehetőséget. Bár a Firefox OS webalapú, online kapcsolat nélkül is mindig biztosítja az összes olyan telefonos alapfunkciót, mint a névjegyek és a naptár kezelése.

Altactel-One-Touch-Fire

Az adatvédelemben és biztonság terén is élen járó Firefox az okostelefonban is elérhetővé tette a „Ne kövessenek” funkciót, amellyel az Alcatel One Touch Fire mobiltelefon tulajdonosai is szorosabban szabályozhatja a böngészéskor tárolt személyes információk körét. A Ne kövessenek funkcióval jelezhetik a felhasználók a hirdetőknek, hogy azt kívánják, ne használják a célzott reklámozást szolgáló nyomkövetést. Ezt az adatvédelmi funkciót a Mozilla vezette be a piacon elsőként, és a Firefox volt az első asztali gépes és mobilböngésző, amelyben megjelent.

A november 1-től kapható Alcatel One Touch Fire a Telekomnál 19 990 Ft-ért érhető el, feltöltőkártyás Domino Surf csomagban, havi 150 MB mobilinternettel. A rendeltetésszerű használathoz mobilinternet szolgáltatás igénybevétele szükséges, az egyes alkalmazások letöltése és használata adatforgalmat generál.

 



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés