Connect with us

Hirdetés

technokrata

Októberben jöhet az Ubuntu okostelefon

Kütyük

Októberben jöhet az Ubuntu okostelefon

Egyelőre egy Galaxy Nexus-on fut a rendszer, októberben jön az ismeretlen készülékeken is a Linux okostelefon.

Még ebben a hónapban elérhető lesz a Samsung Galaxy Nexus-ra az Ubuntu okostelefon OS, de októberben már saját hardverrel szerelt készülékek is a piacra kerülnek. A jövő készülékei két, hatalmas földrajzi piacon kerül majd forgalomba – állítja a Canonical alapítóka, Mark Shuttleworth. Azt viszont nem árulta el, hogy melyek ezek a régiók, mint ahogy azt sem, hogy mely gyártók hardvere lesz benne a saját készülékben.

1671742-inline-inline-ubuntu-100

Milyen egy belépőszint az Ubuntunál?
A legalapabb linuxos okostelefonnak legalább kétmagos Cortex-A9-es processzorral kell rendelkeznie, az 1 GB RAM az ajánlott, legalább 4-8 GB-os tárhellyel kell bírnia, támogatnia kell az SD kártyákat és a képernyő felbontása WVGA-nak kell lennie (800×400).

A csúcskategória az Ubuntu szerint
Az operációs rendszert úgy alkották meg, hogy az OS támogatja a négymagos Cortex A9-et és az annál jobb procikat is. A memóriának minimum 1 GB-osnak kell lennie, a tárhelye pedig legalább 32 GB-os legyen és támogatnia kell az SD kártyát is. A képernyő felbontása legyen legalább 720p, de egyelőre be kell érni a maximum 1080p-vel.phone-naturally-neat-v1-605x285



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés