Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új mobilt kaptál? Így alakítsd át otthon a SIM kártyádat 5 perc alatt!

Kütyük

Új mobilt kaptál? Így alakítsd át otthon a SIM kártyádat 5 perc alatt!

Sokaknak okozhat fejtörést a karácsonyra kapott új mobilba illő új SIM kártya: a már 20 éve megszokott kis kártya micro-, illetve nano változatát azonban otthon is elkészíthetjük egy olló és egy sablon segítségével.

Az újabb okostelefonok ugyanis a normál méretű SIM kártya helyett microSIM-mel működnek, melyet sokak többezer forintért kicseréltetnek a szolgáltatók bemutatótermében, holott azt egy egyszerű, 5 perces művelettel otthon is elvégezhetik. Nem beszélve a legújabb készülékekről, amik már egy úgynevezett nano-SIM kártyával üzemelnek, mely még kisebb, mint a micro változat.

 

Ahhoz, hogy a meglévő kártyánkat átalakítsuk az új változattá,  nincs is más teendő, mint

1. Töltsd le ide kattintva ezt a sablont és nyomtasd ki! Figyelj, hogy 1/1 arányban nyomtasd, ne változtasson az eredeti méreten a nyomtatóprogram!

2. Nézd meg a telefon használati utasításában, hogy melyik kártyára lesz szükséges (ez azért kell, mert utána már nem tudsz a nano kártyából micro-t csinálni, csak egy 100 Ft-os átalakítóval, amit el kell menni megvenni)

3. A sablon alapján vágd ki a megfelelő kártyából a megfelelőt! A kivágáshoz egy egyszerű, ámde éles otthoni olló szükséges.

 

A kivágáshoz bátorítandó egy videó, hogy hogyan is kell csinálni:

Sok szerencsét hozzá és kellemes ünnepeket kíván:

A WikiTech szerkesztősége



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés