Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nokia uralom a Windows Phone alatt

Kütyük

Nokia uralom a Windows Phone alatt

A legtöbb Windows rendszerű telefon a Nokia műhelyéből érkezik.

A 2010-es megjelenése után hosszú ideig statisztikai hibahatár környékén mozgott a Microsoft nagy reményekkel kiadott rendszere. Aztán ki tudja hogyan, de sikerült megnyerniük a Nokiát, megjelent a Windows Phone 7.5 és felkerültek a statisztikákra. Bár így sincs ok a pezsgőbontásra, a hozzávetőleg 2%-os részesedés messze eltörpül az iOS vagy az Android mögött, de mindenképpen bizakodásra ad okot.  Egy mostani felmérés  szerint a legtöbb Windows Phone rendszerű készülék a Nokia gyárát hagyta el, július hónapban ezen rendszerrel telefonok 59%-a Finn készülék volt.

Ezután következik 13%-al a Samsung, aztán a HTC 21%-al, és végül a kis, komoly piaci részesedést felmutatni nem tudó gyártók tömörülnek a 7%-os egyéb névre keresztelt halmazba. Érdekesség, hogy hiába a Nokia elsősége az eladásban, a szoftver áruházban mégsem ezen cég termékei bonyolítják a legnagyobb forgalmat, hanem a harmadik helyezett HTC-é. Míg a Finn cég felhasználói az össz letöltések 32%-át generálták, addig a tajvani vállalat ügyfelei mintegy 36%-ot. Ezután következik a koreai Samsung a maga 26%-ával.

Remélhetőleg a redmondi vállalat égisze alatt fejlesztett Android konkurens hamarosan komolyabban elterjed, és megnöveli a piaci versenyt, mely nekünk felhasználóknak lesz igazán jó. A Nokián mindenesetre nem múlik, szeptember 5-én jönnek az új Lumiák. Azt, hogy ez mire lesz elég, majd hamarosan meglátjuk.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés