Connect with us

Hirdetés

technokrata

Mától kezdődik a Tango korszaka az USA-ban

Kütyük

Mától kezdődik a Tango korszaka az USA-ban

Az amerikai T-Mobile mától teszi elérhetővé a Windows Phone legújabb verziójára történő frissítését.

Az első Windows Phone még 2010 őszén indult el, azóta nagy utat tett meg a mai napig. A megjelenés után hónapokkal jelent csak meg az első frissítés, mely a Windows Phone első hibáit is hivatott kijavítani. Aztán tavaly megérkezett a Mangó, nem sokkal később pedig az első Nokia Lumia okostelefonok, melyeken már a Windows Phone 7.5 Mangója futott több-kevesebb sikerrel. Mára pedig elérkeztünk a Tangóhoz (vagy Restart), melyet elsők között a Lumia 710 fog megkapni és olyan újításokat fog tartalmazni, melyek már a többi mobil OS esetében már régóta léteznek és lesz számos hibajavítás is a frissítésben. Remélhetőleg a Skype is fog most már futni a háttérben.

A legnagyobb újítás a hardverigény csökkenése lesz, vagyis akár egy 800 Megahertzes, 256 MB RAM-os készüléken is képes lesz Windows Phone élményt adni a Tango, ráadásul a multitask is működni fog (a korábbi Mangó leginkánn 1.4 GHz-en és 512 MB RAM-nál érezte magát a legjobban). Szóval az első szerencsések ma megkaphatják a frissítést az amerikai T-Mobile-nál Nokia Lumia 710-es telefonjukra, de nem egyszerre az összes, hanem szépen fokozatosan frissülnek július 31-ig. Hogy miért is van ez így? Mert a Microsoft úgy gondolta, hogy jó lesz az, ha nem ők adják ki a frissítéseket, hanem a szolgáltató dönti el, hogy ki és főleg mikor kap új operációs rendszert vagy bugfixet.

A Windows Phone Tangóval nem áll le az élet a Microsoftnál, ugyanis gőzerővel készül a Windows Phone 8, melynek kódneve Apolló és ma fogják bemutatni San Fransicoban a Developer Summit 2012-n. A harmadik negyedévben érkező Apolló állítólag végre támogatni fogja a kétmagos processzorokat, a 720p-s kijelzőket, az NFC-t és egy csomó olyan okosságot, amit a mai androidos és iOS-es készülékek már régóta tudnak.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés