Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hogyan gyorsíthatjuk fel régi iPhone-unkat 10 perc alatt?

Kütyük

Hogyan gyorsíthatjuk fel régi iPhone-unkat 10 perc alatt?

Eheti csináld magad: megmutatjuk hogyan adjuk vissza az életet lelassult, régi iPhone-unknak.

Főleg a régi, 3G-s iPhone-t használókat érinti azon bosszúság, mely a telefon az elmúlt évek alatti szoftverfrissítéseinek következtében tapasztalható: a belassulás. Nos, mint mindenre, erre is létezik egy viszonylag könnyű, csináld magad megoldás. Megmutatjuk.

Mint a legtöbb kütyü esetében, bizony az iPhone-oknál is vannak stabilabb és kevésbé stabilabb szoftververziók, melyek közül az iPhone 3G-nél a 3.1.3 bizonyult a legjobbnak az elmúlt évek során. Éppen ezért, ha elégedetlenek vagyunk iPhone 3G-nk sebességével, vagy lepasszolnánk a szülőknek, barátnőnek, esetleg eladnánk, akkor mindenképp érdemes annak szoftverét visszafrissíteni annak érdekében, hogy használható sebességű telefont adjunk tovább, vagy használjunk.

Milyen szoftverű az iPhone-om?

A szoftververziót a Beállítások -> Általános -> Infó menüpont alatt tudjuk leellenőrizni, itt a Verzió az, ami megmutatja, hogy hányas szoftver fut a telefonunkon. Amennyiben 3G-s iPhone-unk van, úgy a 4.0-ás verzió felett érezhetjük bődületesen lassúnak a telefonunkat, ezen mindenképp érdemes változtatni. Figyelem! Pár alkalmazás már nem fut a régebbi szoftvereken, tehát mielőtt nekiállunk, mérlegeljük azt, hogy utána milyen, már előzetesen általunk megvásárolt appokat szeretnénk újra telepíteni majd a készülékre a szoftverfrissítést követően. Ugyanígy mentsünk le róla minden adatot az iTunes-szal, mert a frissítés következtében minden rajta tárolt kép, telefonszám, SMS el fog tűnni.

Hogyan kezdjünk neki?

Miután lementettünk mindent a telefonról, töltsük le azokat a programokat, amik kelleni fognak a procedúrához. Ezek:

  1. A megfelelő szoftver verzió (3G-nél a 3.1.3-ast, 3GS-nél a 4.1-est ajánljuk): http://www.iclarified.com/entry/index.php?enid=750
  2. Az iTunes új verzióját, ha még nem tettük meg: www.itunes.com
  3. Egy Recboot nevezetű programot innen: http://www.mediafire.com/?s5zob0s2s5dozbc, vagy Mac-re innen: http://www.mediafire.com/?b94mcqvc633491g

Ezt követően tegyük a telefonunkat szerviz módba, melyet úgy tudunk megtenni, hogy:

  1. Hozzákötjük a telefont a számítógéphez USB kábelen keresztül, iTunes-t megnyitjuk
  2. Kikapcsoljuk a telefont
  3. 10 másodpercig nyomva tartjuk a bekapcsoló és a home gombot egyszerre, majd azonnal
  4. elengedjük a bekapcsoló gombot, de tartjuk továbbra is a home gombot lenyomva

Ha jól csináltuk, akkor az iTunes fel fog dobni egy ablakot, hogy az iPhone „recovery módban” van. Okézzuk le.

A frissítés menete

Miután leokéztuk az üzenetet, kattintsunk a baloldali sávban a megjelent telefonunkra. Ezt követően tartsuk lenyomva a SHIFT gombot (OSx-en az ALT/Opt gombot), majd így kattintsunk a Restore-ra, melyet követően az iTunes felajánlja, hogy manuálisan megadhassuk a szoftvert tartalmazó fájlt, amit vissza szeretnénk tölteni a telefonunkra. Emlékezzünk, ezt töltöttük le abból a nagy listából, válasszuk ki (valószínű, hogy a Letöltések mappába raktuk) és okézzuk le.

Körülbelül 10 percbe fog kerülni a folyamat, melyet követően egy ilyen ablak fog minket megijeszteni:

Semmi ok az aggodalomra, ugyanis pont emiatt töltöttük le a RecBoot programot, melyet elindítva az Exit Recovery mode-ra kell kattintanunk. Ezt követően az iPhone-unk már a régi szoftverrel fog üzemelni.

Figyelem: a fenti lépéseket mindenki saját felelősségére csinálja, ha a Recboot-nál esetleg nem kapcsolna a telefon vissza, akkor sincs ok a pánikra: 5 perc keresést követően találni az interneten újabb, jobb verziót a RecBoot-ból, aminek működnie kell (ha mégsem találna akkor nyugodtan írjon nekünk az info@wikitech.hu –ra, segítünk). Ugyanakkor nagyon figyeljünk a szoftver verziónál arra, hogy nehogy 3GS-es szoftvert tegyünk a 3G-re (ott van mindegyiknél), illetve nehogy kikapcsoljuk a gépet frissítés közben, mert ezek vagy végzetesek lehetnek, vagy pedig utána komolyabb, szervizes beavatkozásra lehet szükség.




Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés