Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ubuntu for Android: mobil és PC egyben

Kütyük

Ubuntu for Android: mobil és PC egyben

Az egyre jobban várt idei barcelonai mobil kongresszuson bemutatásra kerülő új megoldás egybeolvaszthatja a PC-t és az okostelefont.

A jelenlegi androidos csúcsmobilok több mint 1 GHz-es, kétmagos erőforrásai komolyabb teljesítményen pörögnek, mint pár éve egy-egy átlag számítógép processzora. Így aztán nem is különösebben meglepő, hogy lassan kezd megérni az a korábban elég hihetetlennek ható vízió, amelyben a mobiltelefonunk egyben az asztali számítógépünk is.
Az idei MWC-n az Ubuntu Linux szoftver egy okostelefonokra szánt verziója jelenik meg, amely képes lesz az erősebb intelligens mobilokból PC-t varázsolni. Természetesen a megoldás kizárólag a legdurvább kétmagos, felsőkategóriás Android alapú telefonokkal működik majd, de mindez akkor is nagyon ígéretes.

A Canonical cég által jegyzett Ubuntu for Android program egy dokkoló segítségével átváltoztatná a mobilt asztali géppé, a megfelelő perifériákkal kiegészítve persze. A készülékekkel szemben, amelyeken működtetni szeretnénk a különleges megoldást a legfontosabb elvárasok, hogy rendelkezzenek a szokásos micro USB port mellett valamilyen HDMI csatlakozóval (a monitor miatt), illetve hogy legalább kétmagos, lehetőleg minél erősebb processzoruk legyen, minimum 512 megabájt RAM memóriával és 2GB szabad tárhely-kapacitással megtámogatva. A szoftver egyébként párhuzamosan működne a mobiltelefon móddal, vagyis a dokkolóból kivett mobil azonnal egy hétköznapi Android telefonná válna, míg a csatlakoztatást követően szinte rögtön PC-vé alakulna – mindenféle kapcsolgatás vagy újraindítás néálkül.
Az egy-két éven belül saját mobil operációs rendszerrel is készülő Canonical cég vezetője, Mark Shuttleworth szerint az átlag felhasználó nem is tapasztalna különbséget a mobilos megoldás és a normál asztali számítógép használata között.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés