Connect with us

technokrata

Ubuntu for Android: mobil és PC egyben

Kütyük

Ubuntu for Android: mobil és PC egyben

Az egyre jobban várt idei barcelonai mobil kongresszuson bemutatásra kerülő új megoldás egybeolvaszthatja a PC-t és az okostelefont.

A jelenlegi androidos csúcsmobilok több mint 1 GHz-es, kétmagos erőforrásai komolyabb teljesítményen pörögnek, mint pár éve egy-egy átlag számítógép processzora. Így aztán nem is különösebben meglepő, hogy lassan kezd megérni az a korábban elég hihetetlennek ható vízió, amelyben a mobiltelefonunk egyben az asztali számítógépünk is.
Az idei MWC-n az Ubuntu Linux szoftver egy okostelefonokra szánt verziója jelenik meg, amely képes lesz az erősebb intelligens mobilokból PC-t varázsolni. Természetesen a megoldás kizárólag a legdurvább kétmagos, felsőkategóriás Android alapú telefonokkal működik majd, de mindez akkor is nagyon ígéretes.

A Canonical cég által jegyzett Ubuntu for Android program egy dokkoló segítségével átváltoztatná a mobilt asztali géppé, a megfelelő perifériákkal kiegészítve persze. A készülékekkel szemben, amelyeken működtetni szeretnénk a különleges megoldást a legfontosabb elvárasok, hogy rendelkezzenek a szokásos micro USB port mellett valamilyen HDMI csatlakozóval (a monitor miatt), illetve hogy legalább kétmagos, lehetőleg minél erősebb processzoruk legyen, minimum 512 megabájt RAM memóriával és 2GB szabad tárhely-kapacitással megtámogatva. A szoftver egyébként párhuzamosan működne a mobiltelefon móddal, vagyis a dokkolóból kivett mobil azonnal egy hétköznapi Android telefonná válna, míg a csatlakoztatást követően szinte rögtön PC-vé alakulna – mindenféle kapcsolgatás vagy újraindítás néálkül.
Az egy-két éven belül saját mobil operációs rendszerrel is készülő Canonical cég vezetője, Mark Shuttleworth szerint az átlag felhasználó nem is tapasztalna különbséget a mobilos megoldás és a normál asztali számítógép használata között.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

samsung galaxy
TAG Heuer Carrera

SmartWatch

Új luxus kollekcióval rukkolt elő a Tag Heuer

2020. szeptember 24. csütörtök
dell laptop

Kütyük

Dell laptop: iskolások számára ideális választás!

2020. szeptember 23. szerda
samsung
galaxy

SmartWatch

Bemutatkozik a Samsung Galaxy Watch3 Titanium

2020. szeptember 19. szombat
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin