Connect with us

technokrata

Samsung: jönnek a kétkártyás Android mobilok

Kütyük

Samsung: jönnek a kétkártyás Android mobilok

A koreai gyártó rögtön 3 új, egyszerre két SIM kezelésére is alkalmas okostelefont mutatott be.

Jó ideje egyre nagyobb az érdeklődés az olyan mobilok iránt, amelyek két SIM kezelésére alkalmasak. Az ilyen készülékekkel azonban két gond is volt korábban. Az egyik, hogy a szolgáltatói kínálatba nem nagyon jelentek meg, hiszen a szolgáltatók nem sok értelmét látták egy kártyafüggő készülék esetében a két SIM kezelésének. A másik pedig, hogy ezek a telefonok többnyire nem voltak éppen túl okosak. Az első probléma megoldódására vajmi kevés esély van, azonban a második lassan megoldottnak látszik, hiszen az Android rendszeren keresztül a két kártya kezelése is megoldható.
A Samsung már a kezdetektől elkötelezettje volt a dupla SIM-es telefonoknak, így nem meglepő, hogy az elsők közt mutat be ilyen okostelefonokat is. Most például rögtön hárommal is előrukkolt Indiában.

Az egyik modell a rendkívül népszerű Galaxy Ace átalakításával megszületett Ace Duos, a másik két változat pedig a valamelyest mérsékeltebb árú Galaxy Y Duos és Y Pro Duos típusok – utóbbi természetesen teljes billentyűzettel is rendelkezik. A kétkártyás modellek nem sokban különböznek szimpla társaiktól a funkciók terén, azonban mindhárom újdonság lényegesen nagyobb kapacitású akkumulátort kapott, ami érthető, hiszen az egyszerre két hálózaton való jelenlét igen energiaigényes dolog.
Az Ace Duos nagyjából 75 ezer forint körüli árról indul, míg a két Galaxy Y 47, illetve 45 darab ezresért lesz elvihető, valamikor a közeljövőben.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin