Connect with us

Hirdetés

technokrata

Androidos Smart Watch karóra a Sonytól

Kütyük

Androidos Smart Watch karóra a Sonytól

A Sony nem csak oksotelefonokkal meg televíziókkal jelent meg a CES-en, hanem bemutatta az Xperia SmartTag-et is és egy karórát is.

A Smart Tag tulajdonképpen egy kis jelvény, amiben egy NFC-chip található. Ha ehez a chip-hez közel kerül a telefonunk, akkor a Smart Tag megváltoztatja annak profilbeállítását vagy elindít bizonyos szolgáltatásokat. Jogos a kérdés, hogy minek, amikor egy gombnyomással én is lenémíthatom vagy elindíthatok egy alkalmazást. Igen, de előordulhat, hogy a csendes munkahelyünkre beérve bizony elfelejtjük lehalkítani a telefont, viszont a Smart Tag az asztalunkon pihen, felismeri a telefont és átállítja a feledékeny tulajdonos helyett. Vagy itt van egy másik példa: autóba lett behelyezve a Smart Tag, és amikor a tulajdonos beül a kocsiba, az elindítja például a navigációt a telefonon és bekapcsolja a Bluetooth-t a headsethez vagy a kihangosítóhoz. Hasznos eszköz, de nem nélkülözhetetlen.

Bemutatkozott az Xperia SmartWatch is
Ez a kütyü gyakorlatilag egy, az Xperia stílusjegyeit viselő karóra, ami kiegészítője lehet az Xperia telefonunknak. Ez egy Android-alapú eszköz, melynek OLED kijelzője 1.3 colos és 128×128 pixel felbontású. Funkcióját tekintve az idő mutatásán kívül ezen keresztül vezérelhetjük a telefonunkat a csuklónkról.

A SmartWatch Bluetooth-on keresztül kapcsolódik a Sony Ericcson Xperia Arc-hoz vagy Xperia S-hez és segítségével akár válaszolhatunk is a telefonra, megnézhetjük az SMS üzeneteket vagy az E-maileket, a Facebook-os illetve Twitter-es üzenőfalakat, de a szolgáltatások széles táháza lesz elérhető hozzá a Market-en keresztül.  Már ha megjelenik, ugyanisláttunk már hasonló eszközt  az olasz Blue Sky cégtől, de az sose került forgalomba. Az „I Watch” nagyon bejött a viszonteladóknak és a szaksajtónak, ám valahogy idő előtt elbukott a projekt. A Sony ezen próbálkozása is jócskán fog a viszonteladóktól függeni, na meg persze az árcímkéjétől.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés