Connect with us

technokrata

Teszt: LG Optimus 3D – Tér-kép

Kütyük

Teszt: LG Optimus 3D – Tér-kép

Emlékszem, kissrác koromban volt egy olyan vonalzóm, amit ahogy forgattam a tengelye körül, másik képet hozott be. Ilyen trükkös fajta volt. Az LG Optimus 3D is hasonlóan működik: amikor először megláttam a kijelzőn megjelenő „térbeli” képeket, pont olyan érzésem volt, mint gyerekkoromban a vonalzóval. Van, aki szereti a 3D-t, és van akit zavar és utálja. Mivel a szerkesztőségben az első csoportba tartozom, így engem ért a megtiszteltetés, hogy 2 hétig nyúzhattam a P920-ra keresztelt óriástelefont.

Az LG Ferrari-vörös csomagolása olyan, mint egy ékszeres doboz, ráadásul dupla fenekű.  Az aljában található egy leírás, egy headset, a töltőfej és egy USB-kábel. HDMI meg sehol. Úgy tűnik, hogy ezt kispórolták. Itt jegyezném meg, hogy a P990-nél alapfelszerelés. Persze lehet mondani, hogy 8 éve még annak is lehetett örülni, ha egy telefon színes kijelzőt kapott, de ha van ilyen interfész a telefonon, akkor ugyan adjanak már hozzá, ez nem olyan, mint amikor a kocsi műszerfalán üres műgombok vannak, amik azt mutatják, hogy lehetne jobb is az autód.

Vegyük kézbe!

Ez a telefon hatalmas, de jó kézbe venni. 170 gramm, tehát a többi telefonhoz képest nehéz is. Az rögtön feltűnt, hogy a hátlap anyaga eltér az előlaptól, ugyanis gumis borításúnak tűnik, így legalább nem csúszik le a műszerfalról. Ha már hátul járunk, akkor láthatjuk a két 5 megapixeles kamerát, ami ha sztereoszkópikus 3D-ben rögzít, már csak 3 megapixel lesz.  Elől található a másodlagos kamera, ami tükörnek kiváló, mivel még egy embert nem láttam, aki videotelefonált volna. A kijelző is hatalmas, 3.4 hüvelykes TFT LCD, melynek erős a kontrasztja és széles a látószöge. Ráadásul bátran lehet használni a szabad ég alatt. Felbontásban átlagos: 800×480 és színben 16 milliót produkál.

A kijelző alatt 4 érintés érzékeny gomb van, melyek kb. 4 másodpercig világítanak, utána találd ki, hol vannak. De ha rányomsz, akkor nem csak simán felvillan, mint ha standby-ból hívnánk elő, hanem beveszi az utasítást és pont azt csinálja, amit nem szerettünk volna (ha mázlink van, igen). Játék közben is előfordult, hogy annak hevében véletlenül a sötét mezőre nyomtam, ennek örömére kilépett. Jó pont viszont, hogy ennek nincs elszabva a fülkimenete, mint a P990-nek, azaz jól lehet vele telefonálni. Amit viszont megint nem értek, az az, hogy minek kellett oldalra tenni a töltőnyílás bemenetét, amikor ez egyáltalán nem praktikus (a már emlegetett kistestvérnek, a P990-nek alul volt), közvetlenül a HDMI mellé (ami a tesónál felül volt). Egyetlen indok lehet elfogadható, ha töltés közben és\vagy 3D TV-n játszunk.

Tudás

Miután a képzeletbeli csavarhúzóval az utolsó csavart is kiszedtük a telefonból, levesszük a teljes burkolatot, hogy jól látszódjon a telefon belseje. Meg is van a 2 magos 1 GHz-es OMAP4330-as processzor, melyet a Texas Instruments gyárt, mellette a 2 giga tárhely és a fél giga kétcsatornás RAM. A belseje leginkább ebből áll, úgyhogy most bekapcsoljuk a telefont.

A legtöbb okostelefonhoz képest elég gyorsan jutok el a PIN-kód kéréséig. 35 másodperc igen szép teljesítmény. A készüléken 2.2-es android OS fut, igen gyorsan. Ez egyelőre még nem 3D-s, de állítólag hamarosan lesz rá olyan frissítés, ami képes lesz a menü térbeli megjelenítésére. A szoftverek a szokásosak, ami eltér ettől, az a 3D Világ. Rákattintva pillanatokon belül előjönnek azok a szolgáltatások, amik egyedivé teszik az Optimus 3D-t. Ezek az élmények szabad szemmel is láthatóak, nem kell hozzá szemüveg. A technológia sztereoszkópikus elven működik, azaz két képet látunk egyszerre, nagyon kicsi távolságra egymástól. Ennek köszönhető a térhatású élmény.

A 3D-s alkalmazások alapesetben 4 játékot takarnak, melyekkel mindenkinek próbálna kedveskedni: TPS a hardcore gamereknek, autóverseny a száguldás nagymestereinek, Gulliver utazásai a kicsiknek és golfozás a casual gamereknek. Golfozni jó, le se tudtam róla szállni, általában ezért merült le napjában kétszer a telefon. A térhatás a legtöbb játék esetében kikapcsolható.

3D Kamera: erre kattintva bekapcsol a két kamera és ilyenkor már eleve a térhatású képet látjuk a tárgyról vagy személyről. Fektetve jobb fotózni vele, viszont a fizikai elsütőgombra nyomva csak mezei képet készít a gép, a szoftveres nyomógomb lenyomásával csinálja meg a térhatású képet. A 2D és a 3D között a jobb felső sarokban lévő gombokkal is tudunk váltani. Sima képeknél 5 megapixeles a felbontás, térhatásúnál pedig 3. Emellett átválthatunk 3D videokamera módba is, szép, bár kicsit akadozós a kép (visszajátszásnál úgy tűnt), de ha öt National Geographicos fotós-videós tudta használni, akkor csak nem lehet pocsék.

3D galéria: megnézhetjük fotóinkat, videóinkat illetve láthatunk olyan előretelepített filmeket rajta, amilyeneket sanszos, hogy mi ezzel a készülékkel nem fogunk csinálni.

Youtube 3D: a videomegosztó 3D-s csatornáját nézhetjük (már amit lehet itthon a jogi dolgok miatt). Készíthetünk mi is ilyen csatornát, feltölthetjük térhatású filmjeinket, stb. Igazából ennyi is volt a 3D élmény. Az AnTuTu Benchmark 2.2 tesztjén 4917 pontot kapott (az első helyezett egy Galaxy S II lett, 7714 ponttal).

Ilyen képeket készít:Tehát

Nagyon jó telefon, hangos (néha már üvöltően torz hangzással), jó videolejátszással. Az akkumulátora viszont hamar lemerül, főleg ha sokat használjuk a 3D-t, így megint elmondhatom, hogy töltő nélkül ne hagyjuk el a kerületet. Nem olcsó, függetlenül 110 körül már megkapjuk az interneten, de igazából annak ajánlom, akinek sztereoszkópikus 3D lejátszására alkalmas tévékészüléke van, mert a család nehezen gyűlhet eköré ballagási videókat nézni rajta. Négyes alá.Szólj hozzá!

További Kütyük

LG Optimus 3D

  Megjelenés éve: 2011
  Pro:  
  -
 
  Kontra:  
  -
 
  Méretek:  
  • kijelző mérete: 4,3"
  • kijelző felbontása: 480 x 800 pixel"
  • kijelző típusa: 3D TFT LCD"
  • eszköz mérete: 128,8 x 68 x 11,9 mm
  • tömeg: 168 gramm
 
  Hardver:  
  • processzor: Texas Instruments OMAP 4430
  • memória: 512 MB
  • háttértár: 8 GB
  • bővíthetőség:  
  • kártya típusa: microSD
  • portok: microUSB, 3,5 jack
 
  Multimédia:  
  • kamera felbontás: Duál 5 megapixel
  • video chat:  
  • video felbontás: 1080p, 720p (3D)
  • FM rádió:  
  • 3D:  
 
  Hálózati adatok:  
  • mobil: GSM/3G/HSPA
  • WiFi: 802.11b/g/n
  • Bluetooth: v2.1
  • GPS: igen
  • NFC:  
 
  Szoftverek:  
  • op. rendszer: Android 2.2
  • spec. szoftverek:
 
  Akkumulátor:  
  • gyári adatok: 1500 mAh Li-ion
  • tapasztalat:
 
Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin