Connect with us

technokrata

Teszt: Samsung Galaxy S II – a betiltott

Kütyük

Teszt: Samsung Galaxy S II – a betiltott

– Hány ember kell egy Samsung mobil tervezéséhez? Kettő. Egy, aki fogja az iPhone-t, és a másik, aki körberajzolja. – olvastam múltkor a Facebook falamon. Aztán megérkezett hozzánk a Galaxy S II.

Sokan kérdezik mostanában tőlem, hogy mi ez az állandó nyüzsi és pereskedés a mobilpiacon. Nem tudok nekik mit mondani, mert nincsenek érzéseim a történtekkel kapcsolatban. Az Apple köztudottan baromira innovatív, a Samsung pedig az Apple által keltett hullámokat saját termékekkel lovagolja meg. Aztán, hogy most ezzel épp ki szerint milyen szabadalmat sért, az engem egyáltalán nem érdekel. A lényeg – nekünk fogyasztóknak – hogy minőségi készülékek jöjjenek le a gyártósorról, és nyomják le egymás árait.

Külsőleg

A Galaxy II. S-nek kívülről nem sok köze van az iPhone-hoz, legalábbis pont annyi, mint bármely más érintőkijelzős mobilnak. Fekete, van egy nagy érintőkijelzője, alul középen egy gombja, mellette jobbra-balra pedig a szokásos vissza és menü érintőbillentyűk. Hátul egy led fénnyel ellátott 8 megapixeles kamera van benne, elöl a Skype-olást segítő társa, baloldalt a hangerőgombok, jobboldalt meg a kikapcsoló gomb. Exponáló gomb sajnos nincsen.

A méreteket tekintve a Galaxy II S – hiába az Apple Photoshop divíziója – nagyobb mint az iPhone, a hátlapja műanyagosabb, érdesebb, súlya nagyságrendileg azonos a 4S-sel. A hétköznapi használatot illetően a „másság” egyértelműen érezhető: egyrészt a kezelőszervek elhelyezkedése, másrészről pedig a nagyobb dimenziók lehetnek az okai annak, hogy szabályosan át kell szokni az iPhone használata után az SGSII-re de ez egyébként 2-3 nap alatt gond nélkül megtehető.

Android

Az 1,2 gigahertzes processzor egy Gingerbreadet hajt a gépben, mely ujjhegyünk legkisebb érintésére azonnal teszi a dolgát. A készülékben 1 GB memória kapott helyett, melyet ha összehasonlítok azzal, hogy 15 éve a 386 DX40-esembe a 4 MB RAM már nagy szám volt (ez kellett akkor a Doom futtatásához minimum), akkor talán jól érzékeltethető az az elképesztő sebességű evolúció, aminek tanúi voltunk, vagyunk és vélhetően leszünk is a jövőben.

Az android operációs rendszer előnyeiről és hátrányairól már több cikkben szóltunk, nekem továbbra sem tetszik az, hogy a Google accountunkat megadva, a telefon gyakorlatilag mindent összeránt rólunk a telefonba. Persze nagyon kényelmes, hogy egy jelszót használva internetes fotóalbumunk, levelezésünk, kontaktjaink máris bárhol, bármikor hozzáférhetők, csak ez – amíg a „vonal” másik felén is emberek ülnek, addig – meglehetősen kockázatos információbiztonsági szempontból. Nem véletlen egyébként, hogy már egyre több az olyan cég, ahol egyenesen megtiltják az iPhone és az androidos készülékek használatát és kizárólag Blackberry-t engedélyeznek a munkatársak részére.

Extrák és multimédia

A 8 megapixeles kamera gyönyörű fotókat készít, a 720p-s videók is nagyon meggyőzőek, van akár 21 megabites sebességre képes HSPA mobilnet is a készülékben, Bluetooth 3.0 és Wifi is. Egy kis adapter segítségével a készülékbe egy pendrive is dugható, a Kies Air funkcióval pedig laptopunkkal egy böngészőbe beütve a telefon IP címét annak valamennyi tartalmát megjeleníthetjük.

Ilyen videót készít:

A Samsung Galaxy S II ára most 130eze Ft körül van, ez nagyságrendileg az iPhone 4 árához áll a legközelebb. Tudásban a két készülék nagyon hasonló, a méreten és operációs rendszeren kívül a választási szempontok gyakorlatilag a bővíthető memóriára, a Galaxy S II felé billenő szebb kijelző, illetve extra fícsörök (pendrive csati, HDMI, csati, gyors mobilnet) lehetnek. Egyértelműen ajánljuk.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

huawei

Dotkom

Teljesen megújul a Huawei közösségi oldala

2021. január 25. hétfő

Dotkom

Az alaprendszerek újjászületése

2021. január 25. hétfő
eház

Dotkom

Az eHÁZ lett Az Év Blockchain Megoldása

2021. január 22. péntek
cisco

Dotkom

Webex innovációk sorát jelentette be a Cisco

2021. január 12. kedd
vodafone

Műszaki Magazin