Connect with us

Hirdetés

technokrata

Életmentő okostelefon alkalmazás a Máltai Szeretetszolgálattól

Kütyük

Életmentő okostelefon alkalmazás a Máltai Szeretetszolgálattól

Okostelefonokra letölthető életmentő szoftvert fejlesztett ki a Magyar Máltai Szeretetszolgálat – jelentette be Győri Lajos, a szervezet ügyvezető alelnöke pénteken budapesti sajtótájékoztatón.

Az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy az emberek sok esetben azt sem tudják, hogyan kell mentőt hívni, nem tudnak hatékonyan segíteni a bajban – mondta a Győri Lajos. Ebben nyújt segítséget az általuk kifejlesztett szoftver, amelybe húszéves mentőszolgálatuk mintegy 35 ezer bevetésének tapasztalatait sűrítették bele.
Az alkalmazás elindításával a főmenüből közvetlenül lehet mentőt hívni, méghozzá úgy, hogy Európa egész területén egy gombnyomással az aktuális ország mentőszolgálatát tárcsázza a telefon. Emellett segít felkészülni azokra a kérdésekre, amelyek a mentőszolgálat diszpécsere tesz fel, például megmondja, hol vagyunk, hová szeretnénk mentőt hívni.
Ezenkívül tartalmaz egy gyorsan, könnyen érthető szakmai útmutatót, amely a leggyakrabban előforduló balesetek, rosszullétek esetén nyújt hasznos tanácsokat. A Máltai Szeretetszolgálat ügyvezető igazgatója szerint a tananyag tíz perc alatt elolvasható. Mint mondta, a program tananyagát folyamatosan frissítik majd, de bővíteni nem tervezik, mivel a cél éppen az, hogy sürgős esetben a lehető legrövidebb idő alatt használható legyen.

A program teljes tananyaga a www.maltai.hu/elsosegely címen is olvasható.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés