Connect with us

technokrata

HTC Sensation – kétmagos okostelefon a piacon

Kütyük

HTC Sensation – kétmagos okostelefon a piacon

Minden korábbi modelljénél többet tud a távol-keleti gyártó hatalmas LCD-jű és felbontású okostelefonja.

Bejelentette legújabb, a brutális jelzőt minden kérdés nélkül kiérdemlő készülékét a HTC: Sensation nevű okostelefonja szinte minden paraméterében az élvonalat képviseli. 1,2 GHz-es Snapdragon processzort kapott, melynek érdekessége, hogy két feldolgozóegységet tartalmaz.

Erre szüksége is van, hiszen hatalmas, 4,3 colos kijelzőjén mobiltelefonos környezetben eddig nem nagyon látott felbontással találkozhat a felhasználó: 960×540 pixelnyi felület áll rendelkezésére. A 16:9-es képarányú SLCD panel kiszolgálásához pedig kell az izmos CPU. Ahogy az iparágban már szinte minden szereplőnél, a HTC Sensation esetében is Gorilla Glass védelmet kapott a kijelző, mely óvja a karcolódástól az LCD-t.

htc-sensation.jpg

768 MB RAM-mal és 1 GB-nyi tárhellyel rendelkezik az Android 2.3-as változatát (Gingerbread) futtató okostelefon (micro SD kártyahely révén tovább bővíthető) 8 megapixeles kamerája révén full HD (1080p) felbontású videók rögzítésével is megbirkózik.

Természetesen a hardveres kialakítás önmagában mit sem érne, ha ahhoz nem igazodna a készülék szoftveres tudása. A HTC továbbfejlesztette Sense kezelőfelületét, mely így már zárolt képernyő esetén is megjelenít(het) widgeteket. Ezek szolgáltatások széles skáláját tárhatják még a telefon lezárt állapotban is a felhasználó elé, kezdve az időjárási adatoktól, a közösségi hálózati aktivitásokon keresztül, egészen a részvénypiaci mozgásokig. E-mailkliensét is továbbfejlesztette a vállalat, illetve igyekezett még hangsúlyosabbá tenni a (már nem is olyan) kis készülék multimédiás képességeit. Beépített videoboltja révén vásárolni és kölcsönözni lehet filmeket. És ne higgyük, hogy csak a telefon relatíve nagy képernyőjére korlátozódik a mozgóképes élmény: USB portján keresztül HDMI jeleket küldhet ki más készülékek – például nagyképernyős tévék – számára, így akár médialejátszóként is használható.Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin