Connect with us

Hirdetés

technokrata

Napelemes hátizsák

Kütyük

Napelemes hátizsák

Telefontöltés menet közben.

Minek kell elférnie egy hátizsákban? Nos, ez attól függ, mire használjuk. Terepen alapvető túrázási felszerelésnek, esetleg némi élelmiszernek és folyadéknak, de városi környezetben sokkal inkább dominálnak az elektronikus eszközök. Néhány könyv mellett szinte biztosan megbújik egy laptop is benne, és az sem kizárt, hogy viselője a telefonját is ebbe rejti.

A hordozható kütyük bizonyos szempontból teljesen haszontalanul töltik idejüket a hátizsákban: nem használja őket senki, és nem is töltődnek. Pedig milyen remek dolog lenne, ha úti célunkhoz megérkezvén rögtön teljes akkumulátorkapacitással vehetnénk használatba laptopunkat, mobiltelefonunkat. Ugyanez az ötlet jutott eszébe Ralph Laurennek is, amikor a luxusmárka létrehozta új, napelemmel szerelt hátizsákjait.

ralph-loren-backpacks-together.jpg

Igaz, a kis panelek nem sok energiát képesek kisajtolni a napsugárzásból: a hivatalos adatok szerint mindössze 3,45 wattot. Ez azonban arra bőven elég, hogy egy okostelefont 2-3 óra alatt szinte teljesen feltöltsön. Az élményért 800 dollárt kell fizetni – ennyibe kerül ugyanis a Ralph Lauren két színben (narancssárgában és feketében) kapható hátizsákja. További részletek itt.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés