Connect with us

Hirdetés

technokrata

Microsoft: bünti a türelmetlen felhasználóknak

Kütyük

Microsoft: bünti a türelmetlen felhasználóknak

Arra inti Windows Phone 7 operációs rendszerét használókat a redmondi óriáscég, hogy ne próbálják „rábuherálni” a legújabb frissítést, annak ugyanis nem lesz jó vége.

Még a múlt hónapban jelentette be első nagyobb frissítését a Microsoft Windows Phone 7 operációs rendszere kapcsán. Mint kiderült, a vállalat az update-et a mobilszolgáltatók által nem zárt telefonokhoz tette csak közzé közvetlenül, vagyis azok, akik nem a szolgáltatótól vásároltak, vehetik azonnal alkalmazásba a bővítést. Redmond ugyanis azzal érvel, hogy a hardver (vagyis a telefonok) kialakítása márkánként eltérhet, főleg akkor, ha a szolgáltató „belenyúlt” a kommunikációs eszközbe, hogy azon olyan alapvető változtatásokat végezzen, mint például a készülék szolgáltatóhoz való kötése.

Mindazonáltal ez nem jelenti azt, hogy az előfizetéses felhasználók ne juthatnának hozzá a frissítéshez – csak nem azonnal. Majd a mobilszolgáltató és/vagy a gyártók bevizsgálása után kaphatják meg az update-et, ismertette a Microsoftot képviselő Eric Hautala a hivatalos álláspontot. Ennek pontos dátumát azonban nem tette közzé a vállalat.

Sufnituning
Természetesen akadtak olyanok, akik nem bírták kivárni a hivatalos frissítés idejét, és megpróbálták „rábuherálni” a kiadott, copy&paste funkciót támogató frissítést. Hautala szerint azért veszélyes ez a művelet, mert a felhasználó könnyen saját magát büntetheti meg azzal, hogy nem ellenőrzött lépéseket végez telefonján. Előfordulhat, hogy a telefon konfigurációja megváltozik, és a jövőben már nem lesz képes fogadni a frissítéseket, sőt, az sem kizárt, állította a felhasználói élményért felelős részleg menedzsere, hogy a készülék hibássá vagy használhatatlanná válik.

Jó hír az érintetteknek, hogy a szolgáltatók egy része már megkezdte az update elérhetővé tételét: a brit O2 és a francia SFR ügyfelei már letölthetik és telepíthetik a frissítést. A Microsoft a színfalak mögött valószínűleg komoly nyomást igyekszik kifejteni a gyártók és a mobilszolgáltatók irányában, hogy azok minél hamarabb kezdjék meg a copy&paste frissítés közzétételét ügyfeleik számára.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés