Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ingyen internetezni, okostelefon nélkül

Ingyen internetezni, okostelefon nélkül

A Telenor új szolgáltatásával.

Telenor Klikk.jpgIngyen internetezni, okostelefon nélkül

 

A Telenor új Klikk szolgáltatásával a hagyományos telefonnal rendelkezők számára is könnyen elérhetővé kívánja tenni az internetet. A Klikk szolgáltatásra regisztrálók az első három hónapban havidíj nélkül, 100 MB-os/hó adatcsomag mellett próbálhatják ki a világháló nyújtotta lehetőségeket. Az egyszerűbb használatot a mobilra optimalizált és gyors Opera Mini böngésző biztosítja.

A Telenor közelmúltban, Magyarországon végzett kutatásai szerint az internetképes telefonnal rendelkező megkérdezett felhasználók leginkább a kényelmes, helyhez kötöttség nélküli, gyors információszerzés miatt használják mobiltelefonjukon az internetet. A válaszadók főként utazás közben (58%), de otthon (40%) és a munkahelyükön is csatlakoznak a világhálóra készülékükkel. A Telenor tapasztalatai azt mutatják, hogy aki megismerkedik az internet adta lehetőségekkel, jó eséllyel válik rendszeres felhasználóvá. A Klikk éppen azt hivatott bizonyítani, hogy a mobilinternetezés nem csak az okostelefon használók kiváltsága.

Telenor Klikk

Egy 2010-ben végzett kutatás szerint a magyar 15-64 év közötti lakosság 44%-a gondolja úgy, hogy telefonja alkalmas az internetezésre, ugyanakkor közülük csak minden ötödik használja az internetet a telefonján. Ráadásul a tapasztalatok azt mutatják, hogy az ügyfelek jelentős része nincs is tisztában készüléke internetképességével, pedig telefonjuk alkalmas lenne arra, hogy a világhálóhoz csatlakozzon. A megkérdezettek közel kétharmada még nem fedezte fel a mobilinternet-használat előnyeit, míg egyharmaduk túl drágának gondolja a szolgáltatást.

Új telefon választásakor a leggyakoribb szempont sok esetben még mindig a készülék tartóssága, a beépített kamera jellemzői, vagy a Bluetooth kapcsolat megléte. Az internethasználatra alkalmas hagyományos telefonok tehát számos kiaknázatlan lehetőséget rejtenek. Az új szolgáltatás elsősorban azoknak szól, akik még nem használtak mobilinternetet, mégis nyitottak az újdonságokra.

A szolgáltatás egyik legfontosabb eleme a mobiltelefonra optimalizált, ingyenesen letölthető, több mint 90 milliónyi mobilinternetező által ma is használt Opera Mini böngésző, amelyen hét olyan, az egyszerűbb használat érdekében előre beállított oldal is szerepel, amelyeket gyakrabban látogatnak a felhasználók. Közöttük található – a Telenor mobil oldala mellett – a Facebook, a Gmail, valamint több széles körben ismert híroldal is (Index, Startlap). Ezeken túl a felhasználó is beállíthatja kedvenc honlapjait.

Az Opera Mini, amely már több mint háromezer készüléktípusra érhető el, hazánkban is egyre kedveltebb a mobiltelefonon internetezők körében. Az Opera Mini adattömörítési technológiájával a weboldalakat a kisebb képernyőhöz igazítja, így jobb felhasználói élményt nyújt. Ráadásul akár hatszor gyorsabb egyes társainál, és kisebb adatforgalmat bonyolít, így rendkívül takarékos is. Ideális választás azok számára, akik még csak most ismerkednek a mobiltelefonon való böngészéssel.

A Klikk szolgáltatás számlás és kártyás előfizetéssel is igénybe vehető, kivéve a MobilKvartett, Menedzser, Internet, illetve djuice és Red Bull Mobile tarifacsomagokkal. A megrendeléshez egy, a 1750-es számra küldött, díjmentes SMS szükséges. A három hónapos tesztidőszak letelte után a szolgáltatás havidíja bruttó 990 forint. Az előfizetőknek nem kell aggódniuk a magas számla miatt sem, mivel a 100 MB-os belföldi keret felhasználását követően a forgalmi díj belföldön 0 forint, tehát nincs túlszámlázás, csupán az internetkapcsolat sebességét csökkenti a szolgáltató.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés