Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az első magyar nyelvű Android okostelefon

Kütyük

Az első magyar nyelvű Android okostelefon

A Samsung hazánkban is bejelentette a Galaxy Spica típusjelzésű smartphone-t.

A dél-koreai székhelyű gyártó idén tavasszal mutatta be első olyan okostelefonját, melyen a Google-féle Android operációs rendszer teljesít szolgálatot: ez volt a Samsung I7500 Galaxy. Most megérkezett a vállalat következő Androidos fejlesztése, a Samsung I5700 Galaxy Spica (Lite), mely a korábbi Galaxy kistestvérének tekinthető. Ez egyébként az első Android alapú okostelefon, mely magyar nyelvű kezelőfelülettel rendelkezik.

Az Android OS 1.5-ös verzióját futtató újdonság előlapját egy 3,2 colos képátlóval rendelkező, AMOLED technológiájú kapacitív érintőkijelző uralja, mely 320×480 képpontos (HVGA) felbontású, illetve több mint 16 millió színárnyalat megjelenítésére képes. A korábbi 5 megapixeles kamera ezúttal egy 3 megapixeles fénylesőnek adta át a helyét, de az autofókusz funkció természetesen megmaradt.

#img1#

Érdekesség, hogy míg az I7500-ban egy 528 MHz-es Qualcomm MSM7200A processzor található, addig az I5700-ban egy 800 MHz-es frekvenciájú chip dohog, mely 128 MB belső memória társaságát élvezi. A mai elvárásoknak megfelelően HSDPA (3,6 Mbit/s), Wi-Fi és Bluetooth 2.1 is került a microSD kártyákkal bővíthető készülékbe, ezenkívül pedig a GPS sem maradt ki a repertoárból. 

A Samsung Galaxy Spica támogatja továbbá a Google különböző szolgáltatásait, így például van benne Google Search, Google Maps, Gmail, YouTube és Google Talk is. A DivX kompatibilis készülék Európa-szerte kapható.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés