Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az Android mentheti meg a Motorolát

Kütyük

Az Android mentheti meg a Motorolát

A Google operációs rendszerét használó mobiltelefonokat mutat be a Motorola a héten. Elemzők szerint a készülékek fogadtatásától függ az amerikai gyártó sorsa.

A Motorola a Razr megjelenése óta nem mutatott be igazán sikeres mobilt, a cég telefon üzletága pedig négymilliárd dollár veszteséget termelt két év alatt. A valaha piacvezető amerikai mobilgyártó ma már csak a negyedik legtöbb mobilt eladó cégnek számít a világon. A vállalat a legújabb, a Google Android nevű mobil operációs rendszerét használó készülékeit csütörtökön fogja bemutatni, és elemzők szerint a vállalat sorsa az új mobilokon múlik.

“Az androidos készülékek fogadtatása meghatározza a Motorola jövőjét. A cég csak akkor maradhat talpon, ha az új telefonjai sikeresek lesznek”- mondta el a Reuters-nek Avi Greengart Current Analysis elemzője.

Az amerikai cég idáig kevés információt hozott nyilvánosságra az új mobiljairól, de annyit Sanjay Jha a cég egyik vezetője korábban elárult, hogy a különböző közösségi oldalakhoz kapcsolódó alkalmazásokkal is felszerelik majd a készülékeket. Kérdés, hogy ez önmagában elegendő lesz -e a vásárlók érdeklődésének a felkeltéséhez, mivel más gyártók termékei között is találhatóak a Google operációs rendszerét használó, vagy például Facebook vagy Twitter alkalmazásokkal felszerelt készülékek.

“Ha a Motorola új modelljei nem lesznek jól megkülönböztethetőek más gyártók készülékeitől, az kiábrándíthatja a mobiltelefonokra várakozókat”- nyilatkozta Phil Cusick  Macquarie Research elemzője, aki szerint az amerikai cég két modellt fog bemutatni csütörtökön.

A Motorola mobiltelefonjainak az egyik legnagyobb erőssége a megjelenése volt idáig, és az elemzők egyetértenek abban, hogy az új modellek külsejére is nagy gondot fordíthatott az amerikai gyártó. Az elemzők szerint az amerikai cég annyira vonzó modellekkel fog előállni csütörtökön, melyek szinte biztosan bekerülnek majd a szolgáltatók kínálatába. Hogy a készülékek eladásai is a cég várakozásainak megfelelően alakulnak -e majd, arról megoszlanak a vélemények.

A Motorola egy azon legalább 5 cég közül, melyek idén a nyílt forráskódú, Google által fejlesztett operációs rendszerrel szerelt telefont jelentetnek meg a következő 12 hónapban. A webezésre és emailezésre alkalmas készülékekből 27 százalékkal adtak el többet a második negyedévben, míg a mobileladások 6,1 százalékkal estek, a Gartner adatai szeint. Az új Motorola mobilokat először a karácsony előtti időszakban lehet majd megvásárolni.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés