Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az AOL-lal áll össze a Huffington Post

Kütyük

Az AOL-lal áll össze a Huffington Post

A nap üzlete.

A világ egykori legnagyobb internetszolgáltatójából mindinkább tartalomszolgáltató és médiaóriássá váló AOL Inc újabb felvásárlást jelentett be: az egyik legnépszerűbb amerikai híroldalt, a Huffington Postot (HuffPo) vette meg 315 millió dollárért – írta a Napi Gazdaság Online. Az összegből 300 milliót készpénzben fizetnek ki – áll az AOL közleményében -, a szerződést már mindkét cég igazgatótanácsa, illetve részvényesi közgyűlése jóváhagyta, csak a hatósági áldás hiányzik még.

Az oldal The Huffington Post Media Group néven működik tovább, közösen az AOL más tematikus híroldalaival és blogjaival (többek között az Engadget, a TechCrunch, a Moviefone, a PopEater, az AutoBlog, a StyleList tartozik ide), a csoport havi 270 millió olvasót érhet el a világon, ebből 117 milliót az USA-ban. A HuffPo táborának megnyerése igen fontos lehet az AOL-nak, hiszen 2010 utolsó negyedévében nagyot zuhantak mind a hirdetési bevételei, mind előfizetőinek száma, összbevétele 26 százalékkal csökkent.

A Huffington Post 2005-ben indult, alapítója a görög származású Arianna Huffington újságíró (Michael Huffington republikánus szenátor és olajmilliomos volt felesége) és Ken Lerer, az AOL egykori alelnöke. A HuffPo mára az USA 30 leglátogatottabb weboldala közé került, a híroldalak között csak a Yahoo News, a BBC, a CNN és a New York Times népszerűbb nála. Az oldal főszerkesztője az AOL-ügylet után is Arianna Huffington marad – ő az ügylet bejelentése után azt is közölte saját blogjában, hogy idén több helyi hírt akarnak adni, de beindítanak nemzetközi szekciókat is és több lesz az eredeti videotartalom az oldalon.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés