Connect with us

technokrata

Office Web Apps: ingyenes irodai programcsomag az interneten

Kütyük

Office Web Apps: ingyenes irodai programcsomag az interneten

Magyarországon is elérhető a weben az Office Web Apps.

Közel 100 nappal az Office Web Apps bejelentése után több mint 20 millió felhasználója van az alkalmazásnak, mellyel szabadon, a számítási felhőben böngésző segítségével szerkeszthetők az Office-dokumentumok, így a táblázatok, bemutatók és jegyzetek bárhonnan elérhetők lehetnek. Az Office Web Apps tartalmazza a felhasználók által leggyakrabban igénybe vett funkciókat, kezelőfelülete pedig a széles körben ismert asztali Office programcsomagra épül. Az online program mindenki számára ingyenes, használatának nem feltétele az Office 2010, vagy valamely régebbi Office programcsomag jogtiszta változatának telepítése.

A legújabb Office Web Apps arra is képes, hogy egy blogba vagy weboldalba ágyazzon be egy Excel táblázatot vagy PowerPoint prezentációt. Ráadásul, ha az Office Web Apps-en belül frissítjük a táblázatot, akkor az a blogon vagy weboldalon is frissül, a prezentáció pedig kis méretben és teljes képernyőn is megtekinthető. Mindemellett a netes bemutatókhoz szabadon használható az Office.com képtára, amely több mint kétszázezer jogdíjmentes, szabadon felhasználható fotót és illusztrációt tartalmaz.

Más internetes szövegszerkesztőkkel ellentétben eredeti formátumukban őrzi meg az Office-dokumentumokat, a konvertálásnál nem veszik el semmilyen formázási parancs. Ezek ráadásul közvetlenül a Microsoft ingyenes internetes tárhelyéről, a mindenki számára 25 GB kapacitást nyújtó SkyDrive-ról is megnyithatók, és nemcsak a Hotmail, hanem a Gmail vagy a Yahoo Mail fiókkal rendelkezők is szerkeszthetik ezeket.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

dreame robotporszívó

Office

Érkezik a PaperOffice az ASUSTOR NAS-ra

2024. augusztus 26. hétfő
bluetooth hangprojektor sound bar

Kütyük

Milyen hangszórót válasszunk?

2024. augusztus 24. szombat

Kütyük

Támogatás az Overland Tandberg RDX QuikStor USB 3.0-hoz

2024. augusztus 21. szerda

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés
Hirdetés