Connect with us

Hirdetés

technokrata

Szorul a hurok a netes játékok körül

Kütyük

Szorul a hurok a netes játékok körül

Ellehetetlenítették az online pókert.

Kínában a hatóságok az év elején újult erővel csaptak le a „kulturális szabályokat” megsértő honlapokra, köztük több mint százötven online kaszinóra, sportfogadó és pókerhonlapra. Vang Csen informatikai miniszter szerint erre a biztonsági fenyegetések miatt van szükség, és hiába a szabadságjogi aktivisták fellépése, tavaly több mint ötven szerencsejáték miatt elítélt kínai kapott öt évnél hosszabb börtönbüntetést.
 

Olaszország, Franciaország és az Egyesült Államok már jelentősen szigorította az internetes szerencsejáté­kok szabályozását és hasonló tervekkel álltak elő a pénzügyi gondokkal küszködő spanyol és görög kormányok is. Bizonytalan a sorsa a 2005-ben megszavazott, nagy vitákat kiváltó brit szerencsejáték-törvénynek is: bár számos ponton szigorított a megelőző szabályozáson, olyan kiskapukat is tartalmazott, amelyek révén a külföldön bejegyzett cégek könnyedén kikerülhették. A konzervatív-liberális brit kormány elsősorban a külföldi, valamint az offshore internetes szerencsejáték-szolgáltatók ellen lépne fel: egy új javaslat szerint külföldi cégek nem hirdethetnének az országban és a működésért meg kell szerezniük a brit hatóságok engedélyét is. A hitelkártyás fizetés megakadályozásával megpróbálnák elkerülni, hogy a függő fogyasztók még nagyobb adósságokba verjék magukat. A hatóságok természetesen nemcsak a polgárokat féltik, hanem az adóbevételek is hiányoznak: a britek tavaly 2,5 milliárd fontot költöttek szerencsejátékokra, de ennek csupán negyede jelentkezett a brit szerencsejáték-bizottságon bejegyzett cégek bevételeként. A Daily Mail által megkérdezett szakértők szerint a tervezett szigorítások nyomán több száz cég kivonulhat a brit piacról.

Az USA-ban a pénzügyi tranzakciók korlátozásával gyakorlatilag ellehetetlenítették az internetes játék néhány formáját, köztük az online pókert, ami ellen számos érdekelt tiltakozik. A Mastercard például a tavalyi harmadik negyedévben 840 ezer dollárt költött lobbizásra az USA-ban, 24 százalékkal többet, mint egy évvel korábban. A tavaly életbe lépett szabályozás ugyanis nem engedi a hitelkártyás fizetést, ami évi több milliárd dolláros kiesést okozhat a hitelkártyacégeknek. A Visa és a Mastercard az egyes államoknál is keresi a megoldást: a kaliforniai, New Jersey-i és floridai kormányok az online póker legalizációját és szabályozását fontolgatják – nem kis részben az adóbevétel miatt.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés