Connect with us

Hirdetés

technokrata

Többszörösére nőtt az androidos okostelefonok eladása

Kütyük

Többszörösére nőtt az androidos okostelefonok eladása

Nemzetközi előrejelzések alapján 2011-ben az androidos okostelefonok meghódítják a világot.

A Magyarországon is egyre népszerűbb Google operációs rendszer megismertetése érdekében a Telenor 2010 decemberében nagyszabású kereskedelmi kampányba kezdett, melynek köszönhetően a karácsonyi időszakban a Telenornál többszörösére nőtt az androidos okostelefonok értékesítése. A Samsung Galaxy S és a HTC Desire készülékekből naponta több mint háromszor, illetve ötször annyi kelt el, mint korábban. Az androidos készülékek toplistáját tekintve a Telenor ügyfelek preferenciái hasonlóak a nyugati trendekhez, hiszen a karácsonyi ajándéklista első három helyezettje: a Samsung Galaxy S, a Samsung Galaxy 3 és a SonyEricsson Xperia X8 voltak. Nyugat-Európában ugyancsak a Samsung Galaxy S volt a legnépszerűbb készülék 2010 harmadik negyedévében – szerte a világban jó évet zárt a dél-koreai gyártó.

Samsung-Galaxy-S-Galaxy-3

A Samsung üdvöskéi

Az IDC decemberi adatai szerint a mobiltelefonok piacán a legfrissebb értékesítési adatok arra engednek következtetni, hogy az Android 2011-ben a legelterjedtebb operációs rendszerré léphet elő Nyugat-Európában, maga mögé utasítva a Nokia eddig vezető szerepet betöltő Symbianját is. 2010 harmadik negyedévében ugyanis az operációs rendszer Európa nyugati felében már 23%-os piaci részesedésre tett szert, és több mint 4.3 millió androidos készüléket adtak el. A gyors előretörést mutatja az is, hogy a nyugati régióban a már elérhető 45 androidos mobiltelefon közül 24 ebben az időszakban jelent meg.

A már Androidot használókra gondolva a Telenor Androidea néven pályázatot hirdetett Facebook oldalán. A pályázatra – minden várakozást felülmúlva – közel 500 ötlet érkezett, melyek közül a három legjobbat a Telenor hamarosan meg is valósítja, így azok mindenki számára elérhetővé válnak. További részletek itt.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés