Connect with us

Hirdetés

technokrata

„Emberi” keresőszoftver – videobemutató

Kütyük

„Emberi” keresőszoftver – videobemutató

A fénymásolásról közismertté vált Xerox legújabb fejlesztése követi az emberek gondolkodását, munkáját és másokhoz való viszonyát.

Meshin abraA Xerox által létrehozott új vállalkozás, a Meshin olyan keresőszoftvert mutatott be, ami sokkal inkább emlékeztet egy személyi asszisztensre, semmint egy program beépülő moduljára. Pontosan követi az emberek gondolkodását, munkáját és másokhoz való viszonyát. Az új, ugyancsak a Meshin nevet viselő szoftvernek szemantikus feldolgozás segítségével sikerül túllépnie a kulcsszavak és méta-adatok tengerén, így inkább jelentésük és környezetük alapján gyűjti össze az adatokat.

Ez az első alkalom, hogy szemantikát használó megoldást építenek egy keresőszoftverbe, ami nemcsak az e-mail üzenetekben, hanem az RSS hírfolyamokban és az e-mailekhez kapcsolódó közösségi hálózatokon is kutat az információk után. Ennek köszönhetően például egy kereskedelmi menedzsernek lehetősége nyílik arra, hogy ügyféltalálkozója előtt gyorsan összeszedje az üzletfelével kapcsolatos legfrissebb e-maileket, dokumentumokat, illetve a hozzájuk kapcsolódó Twitter üzeneteket, és blog bejegyzéseket.

„Ma már nem pusztán a túl sok információ problémájával kell megküzdenünk, hanem azzal is, hogy a több helyre szétszórt adatmorzsákat gyorsan megtaláljuk, logikailag összekapcsoljuk és értelmezzük is, hogy hatékonyan végezzük el a feladatainkat.” – fejtette ki Chris Holmes, a Meshin vezérigazgatója a Meshin keresőszoftver bemutatásakor. Hozzátette, hogy a Meshin nyilvános béta-verziója egy Microsoft Outlook beépülő modul formájában jelent meg, mert az e-mail nagyon fontos alapeleme az irodai munkavégzésnek. A kereső megoldás ugyanakkor platform-független, így nagyon sok más területen is alkalmazható.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés