Connect with us

Hirdetés

technokrata

Meglepődhet, aki külföldre telefonál

Kütyük

Meglepődhet, aki külföldre telefonál

Az év végéig megszűnik a vezetékes távhívások tárcsázásánál sok esetben még most is hallható második tárcsahang – jelentette be Mátrai Gábor, a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság (NMHH) hírközlési elnökhelyetteseó.

Hozzátette, most a második búgó hangjelzés akkor hallható, amikor valaki a hagyományos vezetékes telefonhálózatokban a 06-os belföldi, valamint a 00-ás nemzetközi előszámot hívja.

A második tárcsahang bevezetését 1964-ben a belföldi és nemzetközi távhívás lehetővé válása indokolta. A helyi telefonközpontok nem voltak felkészítve hosszabb számok tárolására, ezért a 06 belföldi, majd 1972-től a 00 nemzetközi, külföldi előtét tárcsázását követően egy újabb, úgynevezett második tárcsahang jelezte a belföldi illetve nemzetközi távhívó központra történt sikeres kapcsolódást. Az előfizető pedig csak ezt követően kezdhette el tárcsázni a hívószámot.

Ma már azonban a hagyományos telefonközpontok technológiai fejlődése miatt semmi nem indokolja a távhívó előszámok után hallható második tárcsahang fenntartását, ezért jogszabály is kötelezi a szolgáltatókat annak 2010. december 31-ig történő megszüntetésére.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés