Connect with us

Hirdetés

technokrata

Szétkapták a nagyok a Fibernetet

Kütyük

Szétkapták a nagyok a Fibernetet

Folytatódik a koncentráció.

Az Invitel Holdings AS leányvállalata, a Magyar Telecom B.

V. az FN Cable Holdings B.

V.-n keresztül megszerezte a Fibernet Hungary Tanácsadó Kft. – a Fibernet Kommunikációs Zrt. kizárólagos tulajdonosa – teljes üzletrészét. Ezzel egy időben a Magyar Telecom a UPC Magyarország Kft.-vel egy eszközvásárlási szerződést is aláírt, amelynek keretében a UPC felvásárolta a Fibernet hálózatieszköz-állományának mintegy egyharmadát (Napi Gazdaság, 2010. november 22.). Az Invitel nemzetközi üzletágának nemrég történt eladásából származó bevételek egy részéből finanszírozza az újabb magyarországi befektetését. Martin Lea, az Invitel Holdings elnök-vezérigazgatója elmondta, a Fibernet megvásárlásával az Invitel jelentősen növeli lakossági piaci jelenlétét. Az ügylethez a Gazdasági Versenyhivatalnak is hozzá kell járulnia.

Az Invitel Magyarország a vállalati piacon 14 ezer ügyfelet, a tömegpiaci szegmensben pedig több mint 900 ezer előfizetőt lát el egyedi tele- és infokommunikációs szolgáltatásokkal Magyarországon, nagykereskedelmi partnerei száma pedig meghaladja a 350-et. Az Invitel jelenleg közel 1200 munkatársat foglalkoztat. A bejelentés nem volt meglepetés, hiszen már jó ideje folynak a tárgyalások a Fibernetről (Napi Gazdaság, 2010. május 26.).

Szakmai vélemények szerint idehaza további felvásárlásokra lehet számítani a következő két-három évben, s bár konkrétumokról kevés tudható, de a folyamat szinte törvényszerű, hiszen a körülbelül 400 kábeltelevíziós vállalkozás zöme jelenlegi méretével nem képes jelentős növekedést felmutatni a 2,2 millió ügyfélt jelentő piacon, amelyből a UPC és az MTelekom körülbelül egymilliót visz el, s az említett további nagyobb szereplők összességében mintegy 400 ezret.

A konszolidáció folyamata elindult, s várhatóan folytatódik is, bár ez nem fogja elérni a kisebb, néhány száz előfizetővel rendelkező, s többnyire csak kábeltévé-szolgáltatást nyújtó vállalkozásokat, bár kérdés, hogy velük mi lesz.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés