Connect with us

Hirdetés

technokrata

Mindenkit behálózna az EU

Kütyük

Mindenkit behálózna az EU

Az Európai Bizottság (EB) megkettőzi erőfeszítéseit annak érdekében, hogy minden európai háztartásba eljusson az internet, még az sem nagyon zavarja a brüsszeli illetékeseket, hogy az emberek egy részét nem igazán érdekli a modern világ talán legfontosabb médiuma – írja a brit Register hírportál.

A kapcsolt – internet plusz telefon plusz kábeltévé – szolgáltatások előfizetőinek aránya 38 százalék, ami több mint egyharmados bővülés 2007 óta. Ezt a lehetőséget az alacsonyabb költségek miatt választják a háztartások.
 

Az EB legfrissebb felmérése szerint az uniós háztartások 43 százaléka még mindig nem rendelkezik internet-hozzáféréssel – a bizottság ezt elfogadhatatlannak tartja. A testület jelentésében leszögezi, hogy a világháló áldásait nélkülözők közül minden ötödik a magas költségek miatt nem kapcsolódott az internetre. Az EB ebből arra a következtetésre jut, hogy a verseny erősítésére van szükség, ami leszoríthatja a szolgáltatási árakat.

Bár nyilván mindenki üdvözölné, ha olcsóbban férne hozzá a világhálóhoz, ám még ez sem lenne elég ahhoz, hogy minden európai beálljon a sorba, ugyanis az EB felmérése szerint 23 százalék azok aránya, akiket egyáltalán nem érdekel az internet, függetlenül attól, hogy mennyit kellene fizetniük a kapcsolatért. Nem segíti Brüsszel szándékainak érvényesülését az sem, hogy nagyon sokan elégedetlenek szolgáltatójukkal. A megkérdezettek 30 százaléka panaszkodott az átviteli sebesség hullámzására, 36 százalékuknak okoznak gondot a kapcsolat ismétlődő megszakadásai és 24 százalékuk jelezte, hogy nem azt a szolgáltatást kapja, amiért fizetett. Valamivel több mint 20 százalék azok aránya, akik úgy tapasztalják, hogy internetszolgáltatójuk blokkolja bizonyos tartalmak elérését.

A Register szerint az EB abban bízhat, hogy az internettől idegenkedők végül is lassan kihalnak – akárcsak telefonfóbiás elődeik. A vizsgálat szerint ugyanis a telefonnal senkinek sincs baja: a 2007-es felmérés óta három százalékponttal, 98 százalékra nőtt az ezzel rendelkező háztartások aránya. Az európai háztartások 87 százalékában van mobiltelefon, ez négy százalékpontos emelkedés három év alatt, és még a fix vonallal rendelkezők aránya is bővült, három százalékponttal, 73 százalékra.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés