Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Deutsche Telekomnál is a magyar válságadó a téma

Kütyük

A Deutsche Telekomnál is a magyar válságadó a téma

A magyar kormány által a távközlési társaságokra kivetett válságadó befolyásolhatja a Magyar Telekom osztalék- és befektetési politikáját – mondta Christopher Mattheisen, a cég elnök elnök-vezérigazgatója.

A társaság becslése szerint a Magyar Telekom az ilyen címen beszedendő teljes, körülbelül 61 milliárd eurós éves tételnek mintegy felét fizetheti ki.

“Egyelőre túlságosan korai még arról beszélni, hogy milyen pontos hatásai vannak az új adónak, befolyásolhatja befektetési, vagy osztalékpolitikánkat, de akkár mindkettőt is – idézte a Bloomberg a cégvezetőt.

Nem mondhatnám, hogy örülünk a fejleményeknek – mondta Mattheisen, aki azt is elárulta, hogy a Magyar Telekom többségi tulajdonosa, a Deutsche Telekom AG vizsgálja, hogy a különadó megfelel-e az Európai Unió szabályainak.

Az Európai Unió érvényes előírásai szerint a távközlési szektorban külön illeték csak azzal a céllal vethető ki, hogy az abból származó bevételeket az ágazat szabályozása során felvetődő költségekre fordítják – emlékeztetett Neelie Kroes informatikai és távközlési EU-biztos szóvivője pénteken Brüsszelben.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés