Connect with us

Hirdetés

technokrata

Motorola Droid X: Wi-Fi hotspot a telefonból

Kütyük

Motorola Droid X: Wi-Fi hotspot a telefonból

A kamerás készülékek megjelenéséhez hasonló változás előtt a mobiltelefon-ipar?

Az elsőként az Egyesült Államokban bemutatkozott Droid X nagy sikernek ígérkezik: a piacra lépést követő pár nap alatt elkapkodták a Verizon üzleteiből a csúcskategóriás mobilkészüléket. Az okostelefon ugyanis rendelkezik egy igen figyelemreméltó tulajdonsággal, amivel riválisai nem. Képes Wi-Fi hotspotként viselkedni, vagyis az Internet-hozzáférést „szétosztani”.

motorola-droid-x.jpg

Persze korlátai azért vannak a technikának. Tekintve, hogy nem ADSL-lel vagy koax-kábellel csatlakozik a világhálóra, hanem „csak” 3G-vel, nem nyújt akkora sebességet, mint egy helyhez kötött hotspot. Emellett akkumulátoros üzemmódban – érthető módon – negatív hatással van az egy töltéssel elérhető üzemidőre is. Az első tesztek szerint meglehetősen gyorsan lemeríti a kis készüléket a hotspot funkció bekapcsolása.

Ennek ellenére a Motorola bízik benne, hogy hasonló kaliberű változás előtt áll a mobiltelefon-ipar, mint amikor az első kamerás készülékek megjelentek. Pedig majdhogynem „véletlenül” került bele a hotspot funkció a Droid X-be: az eszköz 1 GHz-es OMAP processzorát ugyanaz a Texas Instruments gyártja, „aki” a Wi-Fi „forrópontot” engedélyező szilíciumlapkát is készíti.

Mi értelme van az Internet-hozzáférés mobiltelefonos megosztásának? Nos, például bárhol hozzáférhetünk a Világhálóhoz laptopunkkal, értelemszerűen akkor is, ha a hordozható számítógépben nincsen GSM modul. Spontán hotspot létrehozása pedig egy kisebb társaságot egyszerre képes online-ná tenni még a világ háta mögött is, anélkül, hogy routerekkel és kábelekkel kellene vesződni.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés