Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kolléga, pornót néz munka közben?!

Kütyük

Kolléga, pornót néz munka közben?!

Képelemző szoftver segít lebuktatni az elkalandozó figyelmű magyarokat.

A brit Exclaimer bejelentette a vállalatok számára elérhető Image Analyzer képelemző szoftver magyarországi forgalmazásának megkezdését. Az új megoldás a vállalati Exchange környezetben alkalmazható, segítségével a rendszergazdák teljes mértékben monitorozhatják a felhasználók által a vállalati hálózaton belül küldött és fogadott levelekhez csatolt képeket, így a vállalat megakadályozhatja az erotikus, vagy obszcén tartalmú képek küldését és fogadását.

Az ingyenesen kipróbálható szoftver a vizsgált képeket egy 0-tól 100 pontig terjedő skálán pontozza a kép tartalma szerint, s a pontszám alapján a rendszergazda beállíthatja a levelezőrendszer kívánt reakcióját. Az első fokozatban a küldő és a fogadó fél nem kap értesítést, csak a rendszergazdai kezelőfelületen jelenik meg a gyanús kép. A második fokozatban a feladó, vagy a címzett is automatikus levelet kap, amely felhívja a figyelmet a kritikus csatolmányra. A harmadik fokozatban a szoftver karanténba helyezi a leveleket, és nem engedi elküldeni, illetve letölteni a vállalaton belüli postafiókra.

Image Analyzer kepernyokep.jpg

Az Image Analyzer sokrétű beállítási lehetőséget tartalmaz, amelyek segítségével beállítható akár a megfigyelés időszaka, a megfigyelt felhasználói csoportok, vagy felhasználók köre, az értesítést kívánt formája, illetve a csatolt képhez rendelt pontszám alapján a képelemzés érzékenysége. Az Image Analyzer segítségével felderíthetők a visszaélések, a céges levelezési előírások megszegése, és így házon belül orvosolható a probléma. „Egy rendszergazdai figyelemfelhívás megelőzheti a komolyabb kárt. Segítségével elkerülhető, hogy egy ügyféltől érkezzen vissza a panasz a vezetőség felé a vállalati hálózatból érkezett levél tartalmára” – mondta Bódis Ákos, a hazai forgalmazó Yellow Cube ügyvezetője.

Hardver nélkül is hatékony
Az Image Analyzer motorjául szolgáló képelemző megoldást számos világcég alkalmazza hardveres termékeiben. Az Exclaimer szoftvere egyszerűen adaptálható bármilyen meglévő Exchange környezethez a már meglévő levelező és biztonsági rendszer kiegészítéseként, így a vállalatnak nem kell külön hardvert beszereznie a képelemzéshez.

„Az Image Analyzer nem tűzfal, tehát nem a gyanús levelek automatikus blokkolására készült, hanem tendenciákat lehet vele felismerni és a kívánt ellenlépéseket megtenni.” – tette hozzá Bódis Ákos. Az Exclaimer Image Analyzer licencei szerverenként (SBS) nettó 60 ezer forintért elérhetők, míg a nagyobb szerverzetek a szűrt postafiókok száma alapján vásárolhatnak.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés