Connect with us

Hirdetés

technokrata

Windows Phone 7

Kütyük

Windows Phone 7

Következő generációs Microsoft OS a telefonokon.

Míg az asztali számítógépeknél vitathatatlan fölénnyel bír a redmondi operációs rendszer, addig ugyanez már nem mondható el a mobiltelefonokat illetően. A sok iPhone és Android hír közepette egészen megfeledkezünk arról, hogy a Microsoft egyáltalán nem adta fel ezt a piacot (még ha mások le is mondtak róla).

A napokban jutott hozzá a holland Tweakers.net azokhoz a dokumentumokhoz, amik a fejlesztés alatt álló Windows Phone 7 operációs rendszer architekturális részleteit tartalmazzák. A még februárban született anyag az operációs rendszer harmadik átdolgozása, és a leírás szerint még van mit változtatni rajta. Ha azonban elkészül, akkor Qualcomm Snapdragon ARM processzort igényel majd, cserébe képes lesz egyszerre több érintést kezelni. 800×480 pixeles felbontású kijelzőt fognak kínálni a WP7-et futtató csúcskategóriás készülékek, legalábbis a Tweakers.net értesülései szerint.

Mindamellett a Windows-os telefonok használatához szükséges lesz egy Windows Live regisztráció. Ahogy az Apple és a Google, úgy a Microsoft is saját mobilos szoftverkörnyezetet akar teremteni, saját alkalmazásbolttal, letölthető alkalmazásokkal, szolgáltatásokkal.

Ugyanakkor ehhez először a fejlesztőket kellene megnyerni. Egy nemrég végzett kutatás szerint a programozók nagy része nem érdeklődik a Microsoft platformja iránt. Az Appcelerator amerikai felmérése arról tanúskodik, hogy a megkérdezett több mint ezer fejlesztő 87 százaléka iPhone-os, 81 százaléka androidos, 53 százaléka iPades, 43 százaléka pedig Blackberry-s alkalmazások kódolásában érdekelt. Ezt követi csak a Windows Phone 7, mely az észak-amerikai programozók mindössze 34 százalékának mozgatta meg a fantáziáját.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés