Connect with us

Hirdetés

technokrata

Mobil mozizás az új Acer Aspire Ethos laptopokkal

Kütyük

Mobil mozizás az új Acer Aspire Ethos laptopokkal

Mintha mobil tévét vinnénk magunkkal: káva nélküli LCD-k az Acer multimédiás erőműveiben.

Az Acer új, Aspire Ethos noteszgép-családjának legfontosabb jellemzője a CineCrystal kijelző. A kétféle méretben (18,4” és 15,6”) és ennek megfelelően kétféle felbontásban (Full HD – 1920×1080 pixel, vagy HD – 1366×768 pixel) elérhető LCD-k 16:9-es, azaz szélesképernyős kialakítással rendelkeznek. A keretnélküli kijelzők edge-to-edge (káva nélküli) látványt nyújtanak. A gyártó higanymentes LED hátsó-megvilágítás technológiát alkalmazott, ami nem csupán feljavítja a képminőséget és az olvashatóságot alacsony fényviszonyok esetén, hanem csökkenti az áramfogyasztást is.

Ilyen LCD alá megfelelő erő is kell: ezt az ATI Mobility Radeon HD 5000 sorozata garantálja, mely támogatja a HDR Texture Compression, Shader Model 5.0, Microsoft DirectX 11 és a teljes tesszelllációs (kikockázás) technológiákat. Az Acer Ethos sorozat a teljesen új 2010 Intel Core processzor családra épül, így támogatja az Intel Turbo Boost technológiát, mely automatikusan felgyorsítja a teljesítményt úgy, hogy az aktuális terheléshez igazítja azt.

Az új dizájn része a harmadik generációs Dolby Home Theater technológia, mely számos fejlett komponenst (CineSurround, valódi 5.1 kimenet és egy különleges mélysugárzó) tartalmaz. A 18,4-hüvelykes modell valóban tartalmaz beépített több-hangszórós True 5.1 surround hangot, öt integrált hangszóró jóvoltából. Az erős mélysugárzó rozsdamentes acél rácsot kapott és a notebook alján került elhelyezésre, ahol a lehető legjobban erősíti fel az alacsony frekvenciás hangokat.

1,28 TB (2×640 GB) méretű HDD szolgálja ki a multimédia gyűjtők igényeit. Az Aspire Ethos modelleket Blu-Ray Disc olvasóval vagy egy DVD-Super Multi dupla-rétegű optikai meghajtóval lehet felszerelni. Rendelkeznek multi-in-1 kártyaolvasóval is, ami támogatja a leginkább használt kártyaformátumokat. Természetesen vezetékmentes technológiák széles köre áll rendelkezésre: Wi-Fi hálózati csatlakozás (Acer SignalUp +Nplify támogatással), opcionális Bluetooth 2.1+ és Gigabit LAN.

Az Acer Video Conference megoldás pedig a vállalat Crystal Eye 1.3 MB nagyfelbontású webkamerájával és beépített mikrofonnal biztosítja a videokonferenciákban való részvétel lehetőségét. Emellett tartalmazza az Acer Arcade Deluxe-ot, ami egyetlen felhasználói felületen biztosítja a komplett multimédia elérését. Az Arcade Photo segítségével rendszerezhetők a fényképalbumok, és egyetlen paranccsal kezelhetők a fényképkészítési módok (fekete-fehér, kontraszt, fényerő, és vörös-szem); illetve segíti a Flickren vagy a Facebookon való képmegosztást is.

Az Arcade Music rendezi és lejátssza a felhasználó válogatásait, és lehetővé teszi, hogy azokat átmásolhassa saját MP3 lejátszójára. Az Arcade Video az Intel Core processzor család és az ATI Stream révén zökkenőmentesen játssza le a HD filmeket. Kezeli a DVD-ket és a Blu-ray-t, emellett lehetővé teszi, hogy a felhasználó átalakítsa saját videóit olyan formátumokra, melyek más lejátszóknak is megfelelnek. Emellett támogatja a YouTube-on és a Facebookon való megosztást.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés