Connect with us

Hirdetés

technokrata

Újabb 1 milliárd PC az Interneten

Kütyük

Újabb 1 milliárd PC az Interneten

Az évtized közepére 3 milliárdnyian lógnak majd a neten, az Intel szerint.

Tegnap kezdődött az idei első, Pekingben rendezett Intel Developer Forum, ahol David Perlmutter tartotta az eseményt indító előadást. A chipgyártó vállalat architekturális fejlesztésekért felelős csoportjának vezető társmenedzsereként és a vállalat vezető alelnökeként jövőbe tekintő nyitóbeszédében azt jósolta, hogy 2015-re további egymilliárd fővel fog bővülni az internetezők közel 2 milliárdos tábora. Ez egyben meg is változtatja az Intel fejlesztési koncepcióját, mely változást már az elmúlt 1-2 évben mi is érzékelhettünk. Míg ugyanis a mögöttünk álló évtizedekben a vállalat a minél nagyobb teljesítmény elérését tűzte ki elsődleges célként, addig az új trend az alacsony fogyasztású, nagymértékben hordozható számítógépekbe szánt processzorok fejlesztését jelenti.

Nem is meglepő, hogy az idei első IDF-en a mobil számítástechnika és az Atom processzor került a központba. Perlmutter a különböző mobil készülékek közötti összekapcsolódást tartotta fontosnak kihangsúlyozni, melyhez – reményei szerint – a vállalat saját technológiái adják majd az alapot. Szerver, asztali és notebook fronton már bizonyítottak processzorai, de az ultra-mobil szegmensben még korántsem dőlt el a fogyasztók kegyeiért folyó küzdelem: az ARM-alapú lapkák komoly és kemény ellenfélnek számítanak.

Az Internet-képes eszközök folyamatos (és egyre gyorsuló) evolúciójával az Intelnek nagy lehetőségei vannak az újgenerációs mobil készülékek (beleértve a táblagépek és az okostelefonok) piacán. Az alacsonyfogyasztású Atom processzor széleskörű lehetőségekkel rendelkezik az új piaci szegmensekben, a fentieken túl például a szórakoztatóelektronikai eszközökben vagy beágyazott környezetekben. Kis méretének, alacsony fogyasztásának és költségének köszönhetően jó alapja lehet a SoC, azaz az egyetlen szilíciumlapkán kialakított számítógépes megoldásoknak, adott hangot bizakodásának Perlmutter.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés