Connect with us

technokrata

Drogháború miatt nincs mobiltelefonálás

Kütyük

Drogháború miatt nincs mobiltelefonálás

A kormányzat előfizetők (tíz)millióit dobhatja le a hálózatról Mexikóban.

Közismert, hogy Mexikóban drogháború zajlik, melyben a helyi kormányzat közel sem áll nyerésre. Szinte nem telik el olyan hét, hogy ne érkezne hír egy véres leszámolásról, bandaháborúk újabb fejezeteiről vagy a hatóságok drákói szigort mutató beavatkozásáról. De pusztán az erőszak alkalmazása nem oldja meg a szituációt, és ezt a lehetetlen helyzetet a vezetés is felismerte.

Ennek a felismerésnek lehet eredménye a világ eddigi talán legnagyobb cellphone-blackoutja. A mexikói kormány ugyanis úgy döntött, hogy a mobilhálózatokról egyszerűen „levágja” azokat a felhasználókat, akik nem regisztrált készülékkel csatlakoznak fel rá. Az elfogadás előtt álló törvénytervezet jogerőre emelkedésével akár 30 millió ember számára is megszűnhet a külvilággal való mobil kommunikáció lehetősége.

Elhagyatott vidékeken

A szervezett bűnözés elleni harcban egyértelmű előnyt jelentene a döntés elfogadása. Szemben hazánkkal, ahol akár több személyi okmány bemutatására is kötelezheti a szolgáltató a leendő ügyfelet, Mexikóban csupán pénzbe kerül egy (feltöltőkártyás) mobilkészülék megvásárlása. Így (tíz)milliószámra találhatók olyan telefonok a közép-amerikai országban, amelyek tulajdonosa nem azonosítható be egyértelműen.

Értelemszerűen egy bűnöző számára nagy előnyt jelent, ha anélkül tud kommunikálni társaival, hogy be tudnák mérni. Ezt az áldatlan állapotot kívánja megszüntetni a mexikói vezetés, ha sikerrel jár a törvény elfogadtatásával.Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés
Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

balmuda

SmartPhone

A japán kenyérpirítógyár mobilokkal próbálkozik

2021. május 17. hétfő
legerősebb androidos mobiltelefonok listája 2021. árprilis

SmartPhone

Íme a legerősebb androidos mobilok

2021. május 15. szombat
google pixel

SmartPhone

Színre lépett a Google Pixel 5a

2021. május 11. kedd
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin

Hirdetés