Connect with us

Hirdetés

technokrata

Játssz lányokkal, pénzért!

Kütyük

Játssz lányokkal, pénzért!

Nagyjából ezzel a mottóval lehet összefoglalni a GameCrush ötletét.

Hívhatjuk kockának, vagy eredeti nevén nerdnek, mindenki ismer olyanokat a környezetében, akiket szinte lehetetlen „kirobbantani” a számítógép elől. Gyakorlatilag folyamatosan az Interneten lógnak, twitterük óráról-órára frissül, Facebook adatlapjuk nemkülönben, a Világháló minden kis rezdülésére figyelnek – lazításképp pedig játszanak. Quake, CS, Battlefield vagy CoD, a „keret” tulajdonképpen mindegy is, a hangsúly a monitortól való eltávolodási képtelenségen van.

Arról azonban eddig nem sok fogalmunk lehetett, hogy mennyi ilyen kocka él a világon; bár azért a dél-koreai, napi 24 órában „műsort” közvetítő Starcraft-tévé puszta léte arra enged következtetni, hogy nem kevesen. Ezt támasztja alá a GameCrush nemrég köztudatba bedobott ötlete is, ami az Internet- és játékfüggőséget házasítja össze a férfiak gömbölyded idomok iránti vonzalmával.

Ívelt derékszögek
A GameCrush által létrehozott website meglepően hasonlít egy bizonyos ősi foglalkozást űző hölgyek „központjára” – csak itt az érdeklődő kocka nem szexet kap, hanem játékélményt. Az üzleti terv szerint a felkínálkozó hölgyeket „el lehet vinni egy körre”, azaz egy apróbb összeg befizetéséért cserébe bárkivel játszanak. Ez az apróbb összeg egészen pontosan 400 pontba kerül, amiért cserébe komolyabb (Modern Warfare 2, Gears of War 2, Grand Theft Auto IV és Halo 3) és kevésbé összetett / logikai (sakk, torpedó, billiárd, amőba stb.) játékokban jártas lányokkal lehet 10 percig közösen ölni az ellent. Cselesen egyszerre 500 pontot kell minimum megvásárolni, ami 8 és negyed dollárba kerül.

Miből gondolják a fejlesztők, hogy az üzleti modell működőképes lesz? Nos, a fenti ár nagyjából egy amerikai nagyvárosi szórakozóhelyen megvehető koktél ára; márpedig, ha egy férfi bárokban akar ismerkedni, akkor meg kell hívja a kiszemelt hölgyet egy italra. A GameCrush emberei szerint ez egyfajta virtuális bár, ahol a játékrajongó egyszerre két vágyát is kielégítheti: hódolhat pixelszenvedélyének, miközben hús-vér lányokkal (akiket a rendszer PlayDate-eknek hív) beszélgethet, akár mikrofonon és fülhallgatón keresztül is.

Ehhez át kell „nyálazni” a lányok adatbázisát, majd a kiszemeltet játékra kell hívni. Ha elfogadja az invitálást, máris megkapjuk a valamivel több mint 1500 forintért járó 10 percünket. Miután véget ért a móka, dönthetünk, hogy folytatjuk-e tovább (természetesen újabb kreditek befizetésével), vagy csak értékeljük ex-játékpartnerünket, és másik PlayDate után nézünk.

A GameCrush szerint nem csak a női társaságra vágyó kockák járnak jól, hanem a lányok is: a befolyt pénzek nagyjából felét megkapják, így ösztönözve vannak arra, hogy minél több nerddel játsszanak. Már csak az a kérdés, hogy van-e olyan játékrajongó, aki képes lenne ennyit áldozni azért, hogy 10 percig egy igazi lánnyal kergethesse a pixeleket. A jelenlegi állás szerint akad: az oldalt felkeresve egy üzenet fogadja a látogatót, miszerint a nagy érdeklődés miatt átmenetileg le kellett állítani a szolgáltatást…



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés