Connect with us

Hirdetés

technokrata

Videokapcsolat orvosunkkal

Kütyük

Videokapcsolat orvosunkkal

HealthPresence távgyógyászati megoldás a Cisco-tól.

A Cisco bejelentette, hogy megkezdi a Cisco HealthPresence távgyógyászati megoldás forgalmazását, amelynek segítségével a betegek a személyes találkozást idéző videokapcsolaton keresztül konzultálhatnak orvosukkal vagy más specialistákkal. A Cisco videó alapú (TelePresence) és együttműködési (Unified Communications) technológiáit, valamint a csatlakoztatott orvosi eszközöket ötvöző megoldás az orvos–beteg kapcsolat új, korszerű formáját teszi lehetővé.

A hagyományos távgyógyászati / távorvoslási szemlélet eddig többnyire az egészségügyi ellátás fizikai nehézségeinek leküzdésére összpontosított. A Cisco HealthPresence ezen túlmenően további négy lényeges ellátási problémára kínál megoldást. A kapacitás- illetve szakemberhiányra; elősegíti a beteg és több orvos, különböző egészségügyi szolgáltatók, illetve páciensek közötti kapcsolattartást; javítja az információcserét, hozzáférést nyújt az egészségügyi adatokhoz, és lehetővé teszi megosztásukat; valamint elősegíti a betegek aktívabb részvételét a konzultációs folyamatban.

A páciensek már a 2008-ban elindított tesztelések óta arról számoltak be, hogy a valósághű találkozást idéző videoélmény, valamint az élettani információk valósidejű követése aktív részvételre adnak lehetőséget az orvosi vizsgálatok során, emellett a HealthPresence az orvosok szerint hatékonyabbá teszi a betegellátás menetét is. Hasonlóan fontos szempont, hogy a HealthPresence alkalmazásával a több párhuzamos távoli kapcsolat révén a beteg ellátásáról gondoskodó orvoscsapat több tagja is részt vehet a konzultáción, ami jelentős előrelépést jelent a tipikus két résztvevős távgyógyászati megoldásokhoz képest. A Cisco Vitals Software pedig élettani adatokat gyűjt össze, és ezeket a nagyfelbontású videofelvételekkel együtt biztonságos módon továbbítja az orvoscsapat számára.

A tervek szerint a Cisco HealthPresence 2010 márciusától lesz elérhető az egyesült államokbeli, kanadai és európai piacokon. A megoldást az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerhivatala az I. osztályba sorolt orvostechnikai eszköznek minősítette.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés