Connect with us

Hirdetés

technokrata

Iwiwesedik az Outlook?

Kütyük

Iwiwesedik az Outlook?

Microsoft és a közösségi hálózatok.

Nemrég számoltunk be a Google saját próbálkozásáról a Buzzról (magyarul Zümm), ami a Gmail felhasználók között meglevő kapcsolatokra alapozva próbál közösségi élményt nyújtani az internetezőknek. Az óriásvállalat kísérlete azonban meglehetősen nehezen indul: a Google Buzzt sokan támadták az elmúlt bő egy hét alatt, például biztonsági problémái és a levelezők közötti kapcsolat engedély nélküli nyilvánosságra hozása miatt.

Óhatatlanul is felmerül a kérdés, hogy miért próbálkozik ezzel egy Google kaliberű vállalat, mikor egy verhetetlennek tűnő, közel 350 millió felhasználóval rendelkező szolgáltatás (Facebook) már létezik. Nos, a kulcsszó szokás szerint a pénz – a webet domináló kereső nem láthat be a Facebook oldalakra, így nem is juthat pénzhez az onnan indított keresésekből, hiszen a találati listába nem illesztheti be saját reklámjait. Egy ekkora, több százmilliós felhasználói tábor viszont már komoly tényezőt jelent – egyértelműen látszik, hogy az internetezők kedvelik a közösségi hálózatot.

De térjünk vissza Redmondhoz: a szoftverfejlesztő gigász pár napja jelentette be Outlook Social Connector nevű alkalmazását, mely az Office 2010 béta kapcsán jelent meg. Az Outlook 2003-as és 2007-es verziójával is kompatibilis, szabadon letölthető program tulajdonképpen szintén a közösségépítést célozza, de nem olyan direkt formában, mint a Google Buzz. Használatával lehetővé válik a hálózatokon (például a LinkedInen) belüli tevékenységek egy részének e-mailkliensből való elvégzése.

Működés közben az Outlook Social Connector

A Microsoft reményei szerint hamarosan a Facebook és a MySpace is csatlakozni fog a kezdeményezéshez. Így akár Outlookból is figyelemmel követhetjük ismerőseink státuszának változásait, hogy egy példát említsünk (igaz, ezek a frissítések csak olvashatók, sajátunkat a kliensből nem tudjuk megváltoztatni). Amúgy is érik már egy, a többféle hálózatot összefogó kliens vagy szolgáltatás létrejötte, a Microsoft ebben szeretne úttörő szerepet vállalni.

Mindazonáltal nincsen egyedül – a lehetőséget a Mozilla fejlesztői is felismerték. A nyíltforrású böngészőt fejlesztő alapítvány nemrég jelentette be saját projektjét, a Mozilla Raindropot. Ezt kifejezetten az online szolgáltatások egységesített kommunikációjának céljából fejleszti a szervezet.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés