Connect with us

technokrata

Az első 4G hívások

Kütyük

Az első 4G hívások

Alcatel-Lucent a barcelonai Mobile World Congress 2010 rendezvényen.

Február 15-én, hétfőn nyitotta meg kapuit a világ egyik legjelentősebb telekommunikációs rendezvénye Barcelonában, a minden év februárjában megrendezésre kerülő Mobile World Congress (MWC). A rangos eseményen szinte minden jelentős telekommunikációs vállalat képviselteti magát, köztük az Alcatel-Lucent is, amely számos újdonsággal lépett a nagyközönség elé.

Az Alcatel-Lucent és az Orange sikeresen teljesítette az LTE (Long Term Evolution) Mobil Szélessávú Technológiájának első szakaszát egy Franciaországban működő élő hálózaton. Ez a próba lehetővé teszi az Orange számára, hogy betekintést kapjon az LTE technológia adottságairól és értékelje, hogyan működik igazi, élő hálózati környezetben. A próba első szakaszát követően az Orange értékeli az LTE mobil hálózaton felül az új multimédia-alkalmazásokat, mint pl. az IMS és streaming videó által irányított voice over IP (VoIP) alkalmazást (Internet Protokoll feletti hangátvitel).

A vállalat szintén bejelentette, hogy sikeresen végrehajtotta az első 4G hívásokat az LTE (Long Term Evolution) keretében laboratóriumi tesztek formájában, melyeket a Telefónica végez Latin Amerikában. Az első szolgáltatásokat a Telefónica laborjaiban hajtották végre az Alcatel-Lucent által biztosított end-to-end LTE megoldásokkal, amely magában foglalja az alapállomásokat, átviteli berendezéseket és az EPC-t (Evolved Packet Core), valamint professzionális design & integration szolgáltatásokat – részint az LG Electronics által biztosított berendezésekkel.

Az Alcatel-Lucent és a China Mobile együttesen rekord sebességeket tudott elérnie az utóbbi TD-LTE (time division duplex – long term evolution) próbahálózatán, amelyet a 2010-es Sanghaji Világkiállításon fognak installálni és üzembe helyezni. A kiterjedt tesztek alatt több mint 80 Mbps downstream csúcsértéket értek el az Alcatel-Lucent Shanghai Bell nevet viselő kínai leányvállalata által. Az Alcatel-Lucent lesz a Shanghai Telecom fő szállítója az IMS megoldások területén a 2010-es Sanghaji Expón.Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés
Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

balmuda

SmartPhone

A japán kenyérpirítógyár mobilokkal próbálkozik

2021. május 17. hétfő
legerősebb androidos mobiltelefonok listája 2021. árprilis

SmartPhone

Íme a legerősebb androidos mobilok

2021. május 15. szombat
google pixel

SmartPhone

Színre lépett a Google Pixel 5a

2021. május 11. kedd
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin

Hirdetés