Connect with us

Hirdetés

technokrata

Álláskeresés az Iwiwen

Kütyük

Álláskeresés az Iwiwen

Élesre vált a tesztidőszak után a Profession.hu által fejlesztett Iwiw-alkalmazás.

Az alkalmazás testre szabhatósága mind hirdetői, mind álláskeresői oldalról precízebb találatokat tesz lehetővé. A Sanoma szakértői szerint az álláskeresések böngészését felváltja az a helyzet, ahol az álláskeresések előre megadott paraméterek alapján házhoz jönnek, méghozzá egy olyan környezetben, amely a felhasználó számára a leginkább releváns. Mivel az alkalmazáson keresztül az adatbázisba feltöltött állásokból akár egy-egy ismerősnek is lehet ajánlani, az álláskereső és az állás „egymásra találása” sokkal személyesebbé, gyorsabbá válik.

„Az Iwiw a magyar internetezők életének elválaszthatatlan része.” – mondta Vaszily Miklós, az Origo vezérigazgatója – „Logikus lépés volt tehát az álláskereső alkalmazás fejlesztése. Az Iwiw amúgy is gyakorlatilag az első felület, ahol a HR-esek, állásadók megismerkednek leendő munkavállalóikkal.”

„Az internetes álláskeresés egyre fontosabbá válik.” – tette hozzá Gerentsér Imre, a Sanoma Budapest újmédia-divíziójának igazgatója – „A Szonda-Ipsos felmérése alapján 2008-ban az internetezők 25 százaléka, 2009-ben pedig már a 28 százaléka keresett állást online. Ha ezt összevetjük azzal, hogy a KSH 2009. év végére vonatkozó gyorsjelentése szerint 15-74 éves munkanélküliek száma 445 ezer fő, 43 százalékuk egy éve vagy annál régebben keres állást, könnyen belátható, hogy az alkalmazásnak mekkora a létjogosultsága.”

Kérdés persze, hány iwiwezőt fog elbocsátani azonnal munkaadója, aki szintén fent van a közösségi hálózaton, és még ismerőse is az új állásra vágyónak. Amennyiben ugyanis nem megfelelően állítottuk be az alkalmazás-kezelés ismerőseink felé való informálását, azonnal értesülhet arról, hogy jelenlegi munkahelyünk csapatának erősítése helyett már új állás után keresgélünk…



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés