Connect with us

Hirdetés

technokrata

Teljesen magyarrá vált a Google Maps

Kütyük

Teljesen magyarrá vált a Google Maps

A kibővült Google Térkép segítségével pillanatok alatt megtalálhatjuk a közvetlen környezetünkben levő éttermeket, boltokat, és akár fel is hívhatjuk őket.

A Google ingyenes térképes szolgáltatása, a Maps bővített magyar tartalommal érhető el, Google Térkép néven, jelentette be Peresztegi Zoltán, az óriásvállalat hazai részlegének vezetője a délelőtt tartott sajtótájékoztatón. A szolgáltatás révén nemcsak címekre kereshetünk és útvonalat tervezhetünk, hanem üzleteket, cégeket, éttermeket is megtalálhatunk. A cégtulajdonosok a Helyi Vállalkozások Központja segítségével helyezhetik el saját üzletüket a Térképen, míg a felhasználók saját térképeket hozhatnak létre, amelyeket megoszthatnak barátaikkal vagy akár az egész világgal. Ezenfelül olyan érdekes, szintén felhasználói tartalmak is megtalálhatók rajta, mint például a Mentsvár blog felhívása, mely a biciklilopásoktól fokozottan veszélyes helyekre hívja fel a figyelmet.

Nagyobb mérethez kattintson a képre!

A Google Térkép elfér a zsebünkben, hiszen magyar nyelvű mobiltelefonos verziója, a „Google Térkép mobilhoz” alkalmazás is letölthető. Mivel a szoftverbe épített Google Koordináták szinte azonnal képes meghatározni pillanatnyi tartózkodási helyünket, segítségével akár a lehető legközelebb eső vállalkozásokat és szolgáltatókat, például egy patikát vagy egy élelmiszerboltot is megkereshetünk, illetve mobiltelefonunkról közvetlenül fel is hívhatjuk azokat. A program utazás közben is használható – megtekinthetünk minden lényeges információt, ami a Google Térképen az adott országra vagy városra vonatkozóan megtalálható.

Helyi keresés – Ezentúl, ha a google.hu-n keresünk egy szolgáltatást a városnév megadásával, akkor a keresési találatok között a Google Térkép adatai is megjelennek, illetve ezzel egy időben a térképen is kereshetővé válnak a cégek. Ha például begépeljük a „pizza Budapesten” kifejezést, a fővárosban található pizzériákról kapunk egy listát, amelyeket egy-egy gombostű jelez a térképen.Helyi Vállalkozások Központja – Segítségével minden vállalkozás szerkesztheti, frissítheti saját, Google Térképen megjelenő adatait. Például megadható az elfogadott fizetési mód, nyitva tartás, telefonszám és weboldal címe, de akár videók és fotók is feltölthetők. Ráadásul az elemzési funkció révén a vállalkozások hasznos információkat tudhatnak meg a cégük iránt érdeklődő internetezőkről.

Közlekedés, turizmus
A BKV szeptemberben frissített menetrend-információi is segítik az internetezőket abban, hogy a lehető legegyszerűbben és leggyorsabban eljussanak a céljukhoz. Sajnos egyelőre BKV-s útvonaltervezés nem áll az érdeklődők rendelkezésére (autóval és gyalog megtehető útvonalakat kínál fel a szolgáltatás), de Peresztegi beszámolója szerint a közlekedési vállalat menetrendjének felhasználásával előbb-utóbb ez a lehetőség is elérhető lesz.

A Google Térképen található vállalkozásokhoz az adatbázist a Magyar Turizmus Zrt, a Magyar Telefonkönyv Társaság és a Port.hu biztosította. A hazai turisztikai szektor legátfogóbb adatbázisában több mint 26 000 turisztikai szolgáltató adatai – 8 800 szálláshely, 5 000 vendéglátó-ipari egység, 6 000 látnivaló, 1 800 szabadidős lehetőség és ezernél is több esemény és kiemelt ajánlat – közül válogathatnak az érdeklődők, akár összetett kereséssel is.

Pályázat
A Google a mai napon az esemény kapcsán egy fotópályázatot hirdetett, Mutassuk meg Magyarország rejtett kincseit a világnak! címmel. A pályázat célja, hogy hazánk kevésbé ismert természeti, építészeti és kulturális kincseit népszerűsítse. A fotókat szeptember 29-től október 31-ig lehet feltölteni a Panoramio oldalára. A legjobb 50 képre november 9. és 22. között lehet leadni a szavazatokat a verseny honlapján. A szavazás győztesének nyereménye egy kétszemélyes hosszú hétvége a Magyar Turizmus Zrt jóvoltából. A szakmai zsűri által választott nyertesnek az Extreme Digital egy 200 ezer forint értékű vásárlási utalványt ajánlott fel.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés