Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kütyük

Akaratos IE6

Rákényszeríti a Binget a felhasználóra – Redmond szabadkozik.

A hét elején indult útjára a korábban Kumo kódnéven futó webes kereső, a Bing. Elérhetővé tételétől azt várja a Microsoft, hogy egy kicsit jobban meg tudja majd szorongatni a piacon domináns szerepet kiharcoló Google-t, ha már a korábbi Live szolgáltatással ez nem sikerült. Úgy látszik, ehhez olyan trükkök is kellenek, mint amilyet az Internet Explorer 6 felhasználói tapasztaltak: az elavult, de még mindig milliók által használt böngésző tegnap alapértelmezett keresőként a Binget állította be.

Állítólag az eset nem szánt szándékos, a Microsoft nemrég szabadkozó nyilatkozatot adott ki ezzel kapcsolatban. „Értesültünk az Internet Explorer 6-ot futtató számítógépek Binggel kapcsolatos problémájáról, és jelenleg azon dolgozunk, hogy megoldást találjunk rá. Az eset nem érinti az Internet Explorer 7 és 8 felhasználóit.” – olvasható a közleményben.

A történtek akár rossz véget is érhetnek a Microsoft szempontjából, hiszen Redmondnak számos szabályzásnak kell eleget tennie böngészőjével kapcsolatban, hogy elkerülje a trösztellenes eljárásokat, büntetéseket. Valószínűleg nincsen rászorulva arra, hogy ilyen módon kényszerítse ki a Bing használatát, hiszen dollármilliókat ölt a webes kereső népszerűsítésébe. Ha azonban úgy dönt valamelyik illetékes, amerikai vagy európai bizottság, hogy megsértette a fennálló megállapodásokat, még magasabbra rúghat a Bing bevezetéséhez köthető számla összege.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés