Connect with us

Hirdetés

technokrata

Minden titokra fény derül

Kütyük

Minden titokra fény derül

Mostantól már a mobil net statisztikák is elérhetők: 508 ezer mobilinternet-előfizetés volt január végén.

Január végén a három magyarországi mobilszolgáltatónak 508 ezer mobilinternet-előfizetője volt és az elmúlt három hónapban 424 ezer SIM-kártyán zajlott adatforgalom – derül ki a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) által első ízben közzétett mobilinternet-gyorsjelentésből.

A gyorsjelentés szerint december végén, amikor a Pannon, a T-Mobile és a Vodafone összesen 12 millió 224 ezer előfizetővel rendelkezett, a mobilinternetre is előfizetők száma 494 ezer volt. 2008 végén az ADSL-, a kábelmodemes és a mobilinternet-előfizetések száma együttesen meghaladta a 2 milliót Magyarországon.

A három mobilszolgáltató együttműködésén alapuló és a mindhármuk szolgáltatását vizsgáló tanúsító szervezet, a MATRIX Kft. közreműködésével létrejött gyorsjelentés szerint januárban a felhasználók a decemberi 651 ezer GB után közel 761 ezer GB adatot forgalmaztak, miközben az egy előfizetőre jutó átlagos forgalom is nőtt. A decemberi 1,54 GB után januárban egy előfizető már átlagosan 1,79 GB adatot töltött le, vagy fel.

A forgalmazásban résztvevő előfizetések alapján a T-Mobile piaci részesedése január végén 52,31 százalékos, a Pannoné 25,12 százalékos, a Vodafoné 22,57 százalékos volt.

Az adatforgalom alapján a T-Mobile piaci része 38,4 százalékos, a Vodafoné 37,72 százalékos, a Pannoné 23,88 százalékos volt. Ennek megfelelően januárban a legnagyobb adatot a T-Mobile ügyfelei (292 ezer GB) forgalmazták, míg a Vodafone ügyfeleinek teljes forgalma 287 ezer GB, a Pannon ügyfeleinek a forgalma pedig 182 ezer GB volt.

A forgalmazásban résztvevő előfizetések alapján számított egy előfizetőre jutó forgalom januárban a Vodafone-nál 3 GB, a Pannonnál 1,71 GB, a T-Mobile-nál pedig 1,32 GB volt.

A jelentés képet ad a három szolgáltató mobilinternet-lefedettségről is, mind százalékosan, mind pedig térképen bemutatva a kül- és beltéri lefedettséget. A szolgáltatók általános szerződési feltételeiben (ÁSzF) szereplő, eltérő garantált le- és feltöltési sebességek alapján készült lefedettségi térképek az NHH honlapján érhetőek el.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés