Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kiáll Internet-szolgáltatója a „kalózcsapat” mellett

Kütyük

Kiáll Internet-szolgáltatója a „kalózcsapat” mellett

A felszólítás ellenére sem blokkolják a bittorrent site-hoz való hozzáférést.

Bizonyára senkinek sem kell bemutatni a svéd illetőségű The Pirate Bay site-ot üzemeltető csapatot, akik minden idők legnépszerűbb bittorrent központját üzemeltetik. Az elmúlt hetekben jogi eljárás indult ellenük, a jogtulajdonosok bíróság előtt akarnak rajtuk elégtételt venni (erről bővebben itt). Teszik mindezt annak ellenére, hogy a húszas éveik elején járó négyes által működtetett szervereken egy bit illegális tartalom sincs (ez a P2P technika működési elvéből adódik).

Nemrég újabb fronton kíséreltek meg támadást a TPB ellen; a jogvédők azt követelték a trackerek elérhetőségét biztosító norvég Internet-szolgáltatótól, hogy tegye hozzáférhetetlenné az internetezők számára a kérdéses szervereket. A Telenor azonban visszautasította a felhívást, azzal indokolva meg tettét, hogy semmilyen jogi lehetősége nincsen a jogvédőknek kikényszeríteni bármelyik ügyfelével való szerződése felmondását.

„Arra kérni egy ISP-t, hogy ellenőrizze, felügyelje, mit és mint nem tölthetnek le az internetezők, olyan vétek, mint arra kérni a postahivatalt, hogy nyissa ki és olvassa el a rá bízott leveleket, és aztán döntsön arról, mit továbbít és mit nem.” – nyilatkozta a skandináv vállalat egyik szóvivője az eset kapcsán.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés