Connect with us

Hirdetés

technokrata

Moziba menne? Keressen a Google segítségével!

Kütyük

Moziba menne? Keressen a Google segítségével!

A megszokott felületen megtudhatjuk, hol játsszák a kiszemelt filmeket.

A Google.hu felhasználói mától kényelmesebben kereshetnek a mozifilmekre vonatkozó információk között – közvetlenül a keresőből megtudhatják, hol vetítik az őket érdeklő mozifilmet. Mikor valaki rákeres egy aktuális film címére a keresőben, egy filmtekercs mellett megtalálja a film játékidejét, valamint ha az alatta levő keresőablakba az őt érdeklő város nevét beírja, megtudhatja, hogy az adott helyen mely mozik vetítik az alkotást.

Természetesen a felhasználók közvetlen is eljuthatnak a mozik programjához, ehhez elég, ha a keresőbe a film címe mellé a város nevét is beírják. Azok, akik nem ismerik egy mozi pontos helyét, a Térkép linkre kattintva megtekinthetik azt a Google Térképen.

A PORT.hu szolgáltatja az adatokat a kereső újdonságához. A megegyezésnek része Magyarországon kívül Csehország is, sőt várhatóan a régió további államaiban is elindul a jövőben az új szolgáltatás.

Nem csak játék és mese…
Nemzetközi téren azonban projektek lelövéséről számolt be a vállalat: az amerikai anyacég napokban tett beszámolója szerint megszüntetik a Google Video-ra való felöltés lehetőségét (érthető, hiszen a Google kezében van a világ legnagyobb webes videomegosztó szolgáltatása, a Youtube). Bezár a Google Catalog Search, a Google Notebook, a Dodgebal, a Jaiku és a Google Mashup Editor is. Ezekhez a szolgáltatásokhoz ugyanis megjelenésük óta a vállalatnak nem sikerült működőképes üzleti modellt létrehoznia, ezért nem finanszírozza tovább őket. Az RSS-olvasó Reader és a Wikipedia-gyilkosnak szánt Knol – egyelőre – biztonságban van.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés