Connect with us

Hirdetés

technokrata

Szex és drogok – kitárulkoznak a tinédzserek

Kütyük

Szex és drogok – kitárulkoznak a tinédzserek

A mai fiatalok egyre nagyobb része erkölcstelen, és ezt nem is bánja nyilvánosság elé tárni.

Egy amerikai felmérés nemrég ismételten arra mutatott rá, hogy az USA-beli tinédzserek túlságosan nyitottak a világ felé. Az olyan közösségi hálózatokon, mint a Facebook vagy a Myspace, sokan mindenféle szégyenérzet nélkül tesznek közzé magukról kompromittáló képeket: olyan fotókat, ahol hiányos öltözetben, illetlen pózokban vagy éppen jogsértő magatartást folytatva (például drogozás közben) láthatók. A jelenség egyébként nem korlátozódik csak az Egyesült Államokra; hazánkban is szép számmal találhatunk olyan fiatalokat, akik menőnek tartják ezt a fajta szélsőséges kitárulkozást például az Iwiwen.

Visszatérve a felmérésre: Dr. Dimitri Christakis, a Seattle-i Gyermekkutató Intézet egyik vezetője az általuk végzett kutatásra hivatkozva állította, hogy az amerikai tinédzsereknek több mint a fele tartozik már a veszélyeztetettek táborába. Christakis pontos számokat is tudott mondani. A korcsoportba tartozó vizsgált felhasználói profilok 54 százalékánál találtak valamilyen kirívó információt. E tábor 41 százaléka hozható kapcsolatba drogokkal, 24 százalékuk szexuális viselkedéséről adott képet, míg 14 százalékuk valamilyen erőszakos cselekedetét tartotta fontosnak megosztani a világgal.A South Park alkotóinak véleménye a jelenségről

A fiatalok szinte egyöntetűen nincsenek tudatában annak, mivel járhat szabatosságuk – még az lehet a legenyhébb következmény, hogy ha a bűnüldöző szervek látómezejébe kerülnek. Ám ennél sokkal rosszabb dolgok is történhetnek velük: a perverz szexuális vágyú beteg felnőttek számára például igazi kincsesbánya a Myspace. Christakis az első vizsgálatot követően számos tinédzsernek írt levelet, melyben arra kérdezett rá, hogy miért tett közzé magáról kompromittáló információkat. Az orvos elmondása szerint három hónappal később ezeket a profilokat megvizsgálva megállapíthatta, hogy javuk eltávolította az erkölcsileg kifogásolható adatokat, képeket.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés