Connect with us

technokrata

Kezdődhet az iGO frissítés: új térképek, TMC, benzinárak…

Kütyük

Kezdődhet az iGO frissítés: új térképek, TMC, benzinárak…

Végre éles üzemben is elindult a Nav N Go frissítőportálja, a naviextras.com.

A webes felületen elérhető térképfrissítéseket az első rövid időszakban a Nav N Go iGO 8 PDA-s navigációs szoftverhez és egy navigációs készülék márkához kínálja a portál. A többi GPS-eszköz ezt követően folyamatosan kerül majd be a támogatott navigátorok közé. A frissítések mellett a felhasználók plusz térképeket is vásárolhatnak a meglévők mellé.

A Nav N Go azzal a céllal látott neki idén tavasszal a naviextras.com weboldal és a Content Manager-t leváltó Naviextras Toolbox PC-szoftver fejlesztésének, hogy segítségükkel akár minden Nav N Go iGO 8 platformot használó (PDA-s) szoftver és navigációs készülék (PND) számára képes legyen frissítéseket biztosítani.

Az éles induláshoz közeledvén a Nav N Go mintegy 70 gyártó partnere közül egyre többen jelzik, hogy készülékeikhez a naviextras.com-on keresztül szeretnék biztosítani a térkép- és szoftverfrissítéseket, így a portálon felsorolt többtucatnyi támogatott készülék bizonyosan továbbiakkal fog bővülni a jövőben.

˝A minél gördülékenyebb indulás érdekében az élesüzembe helyezést több szakaszra bontottuk: az első rövid indulási időszakban a PDA-verziónk mellé egy PNA márka került be a támogatott készülékek közé˝ – tette hozzá Simon Attila, a Nav N Go online értékesítési vezetője. ˝Így a naviextras.com a december eleji start idején a Nav N Go iGO 8 (PDA-s) navigációs szoftver közel kéttucatnyi verziója mellett a Navon egyes navigációs készülékeihez kínálunk frissítéseket. A portálon szereplő többi navigációs eszköz ezt követően kerül majd be folyamatosan a támogatott készülékek közé. Rövid időn belül tehát tucatnyi márka több mint 50 féle navigációs eszköze lesz frissíthető˝.

A több nyelven elérhető nemzetközi weboldal kialakításakor a minél egyszerűbb frissítési folyamat megvalósítása volt az egyik fő szempont. Az új Naviextras Toolbox ingyenes PC-s szoftver az interneten keresztül kapcsolódik a naviextras.com portál szervereihez, így például egy fizetős térkép a weblapon történő megvásárlás után a Toolbox-szal azonnal le is tölthető, nincs szükség aktivációs kód bemásolására.

Egyszerűsödik a készülékek és szoftverek regisztrációja is. A Toolbox a készülék vagy szoftververzió azonosítását és beregisztrálását az első csatlakoztatás után automatikusan elvégzi, így nincs már szükség a licenckódok másolgatására sem.

A portál indulásakor elérhető legfrissebb, 2008. III. negyedéves Európa térképekben nagymértékben bővült az úthálózat, és több ezerrel nőtt a POI-k száma. A legtöbb térképváltozás talán a kelet-európai régióban tapasztalható, Bulgáriában például 15 új város, Horvátországban pedig 70 új település került be az adatbázisba. A Magyarország térképek soron kívül tartalmaznak néhány augusztus-szeptemberben átadott új utat is, így például már benne van a Megyeri híd, valamint az M0 és az M6 új szakasza is.

A TopMap Kft. által biztosított, 12 kelet-európai országra kiterjedő térképfrissítések a naviextras.com-on is ingyenesek, a többi térképfrissítés pedig internetes bankkártyás fizetés után tölthető le. Most először nyílik alkalom arra, hogy a felhasználók meglévő térképeik mellé új országok, akár az USA, Közel-Kelet, Ázsia vagy Dél-Amerika naprakész térképeit is megvásárolják, így egy külföldi nyaralás vagy egy üzleti út előtt anélkül bővíthetik térkép-adatbázisukat, hogy új navigációs készüléket kellene beszerezniük.

A naviextras.com éles indulása óta ingyen elérhető egy fontos szoftverfrissítés is a Nav N Go iGO 8 szoftverhez és a Navon készülékekhez is, mely biztosítja, hogy különböző verziójú térképek között is problémamentes legyen az áttervezés. A korábbiakban, ha nem minden térképet frissítettek egyszerre, előfordulhatott, hogy a régi és az új térképek között a felhasználók nem tudtak országhatárokon átívelő útvonalakat tervezni. A Nav N Go mostani szoftverfrissítése erre a térképi hiányosságra kínál ingyenes megoldást.

A portálon emellett egyéb tartalmak letöltésére is lehetőség nyílik, így a navigációs programok gazdagíthatók például Európa legtöbb fővárosára, Dél-Amerikára, Kanadára vagy akár Oroszországra elérhető 3D épületelemekkel. Hamarosan elérhetőek lesznek sebességmérőkamera-adatbázisok is.

Mostantól a dugók is elkerülhetők lesznek a Nav N Go iGO 8 alapú navigációs megoldásokkal, hiszen a naviextras.com-on számos készülékhez elérhetővé válnak a TMC-kompatibilis Magyarország térképek is. A Nav N Go Kft. és a hazai TMC szolgáltató TrafficNav Kft. közötti megállapodás lehetővé teszi, hogy a TMC-adatokat kezelő térképverzió megjelenése előtt kiadott (8.0.x.y verziószámú) szoftverekhez ingyen elérhetővé tegyük a TMC-képes magyar térképeket.

Budapesten augusztus elején, Magyarország egész területén pedig a nyár végén indult el a TMC sugárzása. Az FM rádiósávban küldött jelek az útlezárásokról, dugókról tájékoztathatják a GPS-készülékkel rendelkező autósokat. A gépjárművezető ez alapján választhat magának alternatív útvonalat, megkönnyítve és meggyorsítva ezzel célba jutását.

A Nav N Go a napokban kizárólagos adatszolgáltatási megállapodást kötött a népszerű holtankoljak.hu portált üzemeltető Flexport Kft-vel, így a jövőben a Nav N Go iGO 8 platformot használó autósok a naprakész benzináradatok alapján választhatják ki, hogy melyik magyarországi benzinkútnál tankoljanak. A benzinár-adatok a naviextras.com portálról lesznek letölthetők, várhatóan 2009 februárjától. A két cég megállapodása értelmében 2009 első felében minden Nav N Go iGO 8 felhasználó számára ingyenesen lesznek elérhetők az adatok.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

galaxy

SmartWatch

Bemutatkozik a Samsung Galaxy Watch3 Titanium

2020. szeptember 19. szombat
apple
xperia

SmartPhone

A Sony bemutatja az Xperia 5 II-t

2020. szeptember 18. péntek
panasonic RZ S500W füllhallgató
honor

SmartPhone

A Honor 9X Pro már elérhető Magyarországon

2020. szeptember 16. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin