Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kezdődhet az iGO frissítés: új térképek, TMC, benzinárak…

Kütyük

Kezdődhet az iGO frissítés: új térképek, TMC, benzinárak…

Végre éles üzemben is elindult a Nav N Go frissítőportálja, a naviextras.com.

A webes felületen elérhető térképfrissítéseket az első rövid időszakban a Nav N Go iGO 8 PDA-s navigációs szoftverhez és egy navigációs készülék márkához kínálja a portál. A többi GPS-eszköz ezt követően folyamatosan kerül majd be a támogatott navigátorok közé. A frissítések mellett a felhasználók plusz térképeket is vásárolhatnak a meglévők mellé.

A Nav N Go azzal a céllal látott neki idén tavasszal a naviextras.com weboldal és a Content Manager-t leváltó Naviextras Toolbox PC-szoftver fejlesztésének, hogy segítségükkel akár minden Nav N Go iGO 8 platformot használó (PDA-s) szoftver és navigációs készülék (PND) számára képes legyen frissítéseket biztosítani.

Az éles induláshoz közeledvén a Nav N Go mintegy 70 gyártó partnere közül egyre többen jelzik, hogy készülékeikhez a naviextras.com-on keresztül szeretnék biztosítani a térkép- és szoftverfrissítéseket, így a portálon felsorolt többtucatnyi támogatott készülék bizonyosan továbbiakkal fog bővülni a jövőben.

˝A minél gördülékenyebb indulás érdekében az élesüzembe helyezést több szakaszra bontottuk: az első rövid indulási időszakban a PDA-verziónk mellé egy PNA márka került be a támogatott készülékek közé˝ – tette hozzá Simon Attila, a Nav N Go online értékesítési vezetője. ˝Így a naviextras.com a december eleji start idején a Nav N Go iGO 8 (PDA-s) navigációs szoftver közel kéttucatnyi verziója mellett a Navon egyes navigációs készülékeihez kínálunk frissítéseket. A portálon szereplő többi navigációs eszköz ezt követően kerül majd be folyamatosan a támogatott készülékek közé. Rövid időn belül tehát tucatnyi márka több mint 50 féle navigációs eszköze lesz frissíthető˝.

A több nyelven elérhető nemzetközi weboldal kialakításakor a minél egyszerűbb frissítési folyamat megvalósítása volt az egyik fő szempont. Az új Naviextras Toolbox ingyenes PC-s szoftver az interneten keresztül kapcsolódik a naviextras.com portál szervereihez, így például egy fizetős térkép a weblapon történő megvásárlás után a Toolbox-szal azonnal le is tölthető, nincs szükség aktivációs kód bemásolására.

Egyszerűsödik a készülékek és szoftverek regisztrációja is. A Toolbox a készülék vagy szoftververzió azonosítását és beregisztrálását az első csatlakoztatás után automatikusan elvégzi, így nincs már szükség a licenckódok másolgatására sem.

A portál indulásakor elérhető legfrissebb, 2008. III. negyedéves Európa térképekben nagymértékben bővült az úthálózat, és több ezerrel nőtt a POI-k száma. A legtöbb térképváltozás talán a kelet-európai régióban tapasztalható, Bulgáriában például 15 új város, Horvátországban pedig 70 új település került be az adatbázisba. A Magyarország térképek soron kívül tartalmaznak néhány augusztus-szeptemberben átadott új utat is, így például már benne van a Megyeri híd, valamint az M0 és az M6 új szakasza is.

A TopMap Kft. által biztosított, 12 kelet-európai országra kiterjedő térképfrissítések a naviextras.com-on is ingyenesek, a többi térképfrissítés pedig internetes bankkártyás fizetés után tölthető le. Most először nyílik alkalom arra, hogy a felhasználók meglévő térképeik mellé új országok, akár az USA, Közel-Kelet, Ázsia vagy Dél-Amerika naprakész térképeit is megvásárolják, így egy külföldi nyaralás vagy egy üzleti út előtt anélkül bővíthetik térkép-adatbázisukat, hogy új navigációs készüléket kellene beszerezniük.

A naviextras.com éles indulása óta ingyen elérhető egy fontos szoftverfrissítés is a Nav N Go iGO 8 szoftverhez és a Navon készülékekhez is, mely biztosítja, hogy különböző verziójú térképek között is problémamentes legyen az áttervezés. A korábbiakban, ha nem minden térképet frissítettek egyszerre, előfordulhatott, hogy a régi és az új térképek között a felhasználók nem tudtak országhatárokon átívelő útvonalakat tervezni. A Nav N Go mostani szoftverfrissítése erre a térképi hiányosságra kínál ingyenes megoldást.

A portálon emellett egyéb tartalmak letöltésére is lehetőség nyílik, így a navigációs programok gazdagíthatók például Európa legtöbb fővárosára, Dél-Amerikára, Kanadára vagy akár Oroszországra elérhető 3D épületelemekkel. Hamarosan elérhetőek lesznek sebességmérőkamera-adatbázisok is.

Mostantól a dugók is elkerülhetők lesznek a Nav N Go iGO 8 alapú navigációs megoldásokkal, hiszen a naviextras.com-on számos készülékhez elérhetővé válnak a TMC-kompatibilis Magyarország térképek is. A Nav N Go Kft. és a hazai TMC szolgáltató TrafficNav Kft. közötti megállapodás lehetővé teszi, hogy a TMC-adatokat kezelő térképverzió megjelenése előtt kiadott (8.0.x.y verziószámú) szoftverekhez ingyen elérhetővé tegyük a TMC-képes magyar térképeket.

Budapesten augusztus elején, Magyarország egész területén pedig a nyár végén indult el a TMC sugárzása. Az FM rádiósávban küldött jelek az útlezárásokról, dugókról tájékoztathatják a GPS-készülékkel rendelkező autósokat. A gépjárművezető ez alapján választhat magának alternatív útvonalat, megkönnyítve és meggyorsítva ezzel célba jutását.

A Nav N Go a napokban kizárólagos adatszolgáltatási megállapodást kötött a népszerű holtankoljak.hu portált üzemeltető Flexport Kft-vel, így a jövőben a Nav N Go iGO 8 platformot használó autósok a naprakész benzináradatok alapján választhatják ki, hogy melyik magyarországi benzinkútnál tankoljanak. A benzinár-adatok a naviextras.com portálról lesznek letölthetők, várhatóan 2009 februárjától. A két cég megállapodása értelmében 2009 első felében minden Nav N Go iGO 8 felhasználó számára ingyenesen lesznek elérhetők az adatok.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés