Connect with us

technokrata

5 pályázó az új mobil frekvenciákra

Kütyük

5 pályázó az új mobil frekvenciákra

Öt cég adott be pályázatot a 450 Mhz-es frekvencia hasznosítására, valamint arra a két 26 GHz-es frekvenciacsomagra, melyekre ma délig lehetett pályázni.

A 450 Mhz-es frekvenciára két cég, a 26 GHz-es csomagok közül a ˝D˝ jelűre egy, az ˝E˝ jelűre pedig két cég adott be pályázati anyagot. Az NHH a pályázók köréről további tájékoztatást a nyilvántartásba vétel, azaz a formai követelményeknek való megfelelés ellenőrzése után, várhatóan néhány napon belül ad.

A pályázati kiírás szerint a 450 MHz-es pályázaton nem vehetnek részt a jelenlegi mobilszolgáltatók és a velük egy cégcsoportba tartozó vállalkozások; közvetett, vagy közvetlen magyar állami tulajdonban lévő vállalatok, illetve olyan szolgáltatók, akik 3,5 GHz-es frekvenciahasznosítási jogosultsággal rendelkeznek. A ˝D˝ csomagra bárki pályázhatott, az ˝E˝-re pedig a jelenleg piacon lévő három mobilszolgáltató kivételével bárki.

Az NHH október 22-én összesen hét frekvenciacsomagra írt ki pályázatot a mobiltelefon-piac versenyélénkítése, valamint a szélessávú internet-lefedettség növelése érdekében. A meghirdetett csomagok közül négynek, a GSM/UMTS mobilszolgáltató piacralépését lehetővé tevő ˝A˝ frekvenciacsomagnak, valamint az attól az értékelés során elválaszthatatlan 26 GHz-es ˝C˝, ˝F˝ és a ˝G˝ csomagok pályázati anyagának beadására december 12-én kerül majd sor.

A GSM/UMTS blokk nyertese hasonló frekvenciakészleten nyújthat majd szolgáltatást, mint a jelenleg is a piacon lévő három mobilszolgáltató, míg a 450 MHz-es pályázat eredményeképpen egy olyan új szolgáltató jelenhet meg, mely elsősorban a ritkán lakott területek és települések vezeték nélküli szélessávú internet-ellátását javíthatja. A 26 GHz-es frekvenciatartomány a mobilszolgáltatók illetve más piaci szereplők, vagy akár nagyvállalatok belső infrastruktúrájának fejlesztésében tölthet be fontos szerepet és hozzájárulhat a hazai vezeték nélküli szélessávú internet-lefedettség jelentős növeléséhez.Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

ipad mini

Tablet

Friss külsővel érkezhet az iPad Mini

2021. június 14. hétfő
g-shock

SmartWatch

Íme a legújabb aranyszínű fém G-shock

2021. június 10. csütörtök
fényképezőgép kiválasztása
iphone 13

SmartPhone

Valószínűleg 3 új színben érkezik az iPhone 13

2021. június 9. szerda
harmony os

SmartPhone

Harmony OS + iOS 14 összehasonlítás

2021. június 7. hétfő

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu