Connect with us

Hirdetés

technokrata

GPS kerül már a SIM-kártyákba is

Kütyük

GPS kerül már a SIM-kártyákba is

Ha esetleg azt hittük, hogy a SIM-kártyáknak egyszerűen már nincs hova fejlődniük, bizony nagyot tévedtünk.

A francia Safran csoporthoz tartozó Sagem Orga a BlueSky Positioning nevezetű céggel karöltve hamarosan olyan, újgenerációs SIM-kártyákat fog piacra dobni, melyben már egy integrált GPS is fellelhető.

A fejlesztők elmondása szerint az A-GPS (Assisted GPS) technológiát felvonultató újfajta SIM-kártyáknak köszönhetően az A-GPS funkciót nélkülöző mobiltelefont használóknak sem kell már lemondaniuk a helymeghatározási szolgáltatások ezen fajtájáról. Az A-GPS funkció használatához a mobil készülékeken nem kell hardveres változtatást végrehajtani, elég egyszerűen csak a megfelelő slotba csúsztatni az új SIM-et. Hogy csak egyet említsünk a lehetséges felhasználási módok közül: amennyiben valaki egy ilyen új SIM-kártyás telefonról hívja fel a mentőket, akkor a diszpécser villámgyorsan meg tudja majd állapítani a hívófél tartózkodási helyét.

A SIM-kártya piacon jelenleg mintegy 10-15 százalékos részesedéssel rendelkező Sagem Orga szerint az új megoldásnak köszönhetően egy teljesen új SIM-kártya éra fog kezdődni, melyben ezek a kis kártyák új szolgáltatási platformokká avanzsálnak majd, és mind a szolgáltatók, mind pedig a felhasználók másként tekintenek majd rájuk, mint eddig.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés