Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hivatalos: újabb 5 megapixeles Motorola mobiltelefon

Kütyük

Hivatalos: újabb 5 megapixeles Motorola mobiltelefon

Az amerikai gyártó második próbálkozása az 5 megapixeles szektorban.

A Motorola idén nyár elején jelentette be nem is keveset késett első 5 megapixeles telefonját, a kereskedelmi forgalomban nemrégiben felbukkant ZN5-öt. Ez a készülék nem aratott osztatlan sikert, hiszen HSDPA és UMTS sincs benne, a gyatra videófelvevő funkcióról már nem is beszélve. Ezen hibákból tanulva a Motorola most kiadta második 5 megapixeles telefonját, a VE66-ot.

A candybar ZN5-től eltérően a 103×49,5×15,2 milliméter méretű és 121 gramm tömegű VE66 egy szétcsúsztatható kialakítást kapott újdonság, melyben szerencsére már 3G/HSDPA (3,6 Mbit/s) és Wi-Fi (DLNA) is van, bár a Kínába szánt változatból ezek a funkciók ki fognak maradni. A Montavista 2.6.10 (Linux) operációs rendszerű, sztereó FM rádiós (RDS) Motorola VE66 ˝lelke˝ nem más, mint egy 500 MHz-es órajelen ketyegő Freescale SCM-A11-es processzor, a vizuális megjelenítésről pedig ezúttal egy 2,2 colos képátlójú, QVGA felbontású és 262 ezer színárnyalatú TFT LCD gondoskodik.

A lencsevédő nélküli, LED-vakus kamera a ZN5-től eltérően nem Kodak eredetű, a videófelvevő felbontása pedig sajnos még mindig nem VGA, hanem csak QVGA, ami azért még mindig jobb, mint a ZN5-féle 176×144 pixeles kamkorder. A microSD memóriakártyákat kezelő, 110 MB belső memóriás és spéci FastScroll navigációs kezelőszervet kapott Motorola VE66 természetesen Bluetooth 2.0 (A2DP) kompatibilis – a kereskedelmi forgalmazás még az idén meg fog kezdődni.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés