Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Samsung már az USA-ban is elverte a Motorolát

Kütyük

A Samsung már az USA-ban is elverte a Motorolát

Az amerikai gyártó már saját hazájában sincs az első helyen.

Nem is olyan rég a Motorolát, még mint a világ második legnagyobb mobilgyártóját jegyezték, aztán jött a Samsung, és villámgyorsan elcsente az ezüstérmet az amerikai cégtől. A legutóbbi negyedévben aztán a Sony Ericsson is beelőzte a Motorolát, mely globálisan immár csak negyedik mobilgyártóról most ismét nem túl kedvező hírek érkeztek.

A különböző nehézségek ellenére az Egyesült Államokban egészen mostanáig megingathatatlan volt a Motorola első helye. Ez azonban már csak múlt idő, ugyanis a Strategy Analytics piackutató cég legfrissebb tanulmánya szerint a Motorolát bizony letaszították a trónról. A tettes pedig nem más, mint a korábban a Motorola világpiaci második helyét megszerző Samsung.

Lényeg a lényeg: a harmadik negyedévben a dél-koreai Samsung az USA mobiltelefon piacán 22,4 százalékos piacrészt szerzett, ezzel párhuzamosan pedig a Motorola részesedése 21,1 százalékra csökkent. Említést érdemel, hogy a Motorola egy évvel ezelőtt ugyanezen a piacon még mintegy 32,7 százalékos piacrészt tudhatott magáénak.

A harmadik helyen az ugyancsak dél-koreai LG tanyázik a maga 20,5 százalékával, aztán pedig a RIM (10,2 százalék), a Nokia (8,4 százalék) és az Apple (5,7 százalék) következik a sorban.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés